Ποδόσφαιρο

Mπαρτσελόνα-Μπάγερν 4-1: Τα «μωρά» της Βαρκελώνης, πήραν τη ρεβάνς!

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 - 23:58

Με πάρτι του Ραφίνια η Μπαρτσελόνα έβαλε τέλος σε έναν εφιάλτη που κράτησε 3.452 ημέρες. Οι Καταλανοί συνέτριψαν με 4-1 την Μπάγερν με χατ τρικ του αρχηγού τους και δηλώνουν έτοιμοι για τη Ρεάλ στο clasico του Σαββάτου. 

Mπαρτσελόνα-Μπάγερν 4-1: Τα «μωρά» της Βαρκελώνης, πήραν τη ρεβάνς!

Η ήττα στέλνει τους Βαυαρούς στις πύλες της κολάσεως καθώς σε τρεις αγώνες μετρούν δύο ήττες και βρίσκονται την 23η θέση της βαθμολογίας. Μόνο η διαφορά τερμάτων τη χωρίζει από την 25η Μίλαν που μένει αυτή τη στιγμή εκτός πλέι οφ.

Το πάρτι στη Βαρκελώνη ξεκίνησε πολύ νωρίς, μόλις στο 54ο δευτερόλεπτο, όταν ο Ραφίνια έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Γερμανών, σημειώνοντας το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (το ταχύτερο είχε πετύχει ο Μαρκ φαν Μπόμελ εναντίον του Παναθηναϊκού στο 36ο δευτερόλεπτο).

Ωστόσο η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Χάρι Κέιν (18’) ο οποίος σκόραρε για 14η φορά στη σεζόν ενώ έφτασε τα 58 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.

Ο Λεβαντόφσκι σήκωσε αμέσως το γάντι (36’) πετυχαίνοντας το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Φερμίν. Τη σκυτάλη πήρε ξανά ο Ραφίνια λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο και με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε τον Νόιερ. Η προηγούμενη φορά που η Μπάγερν δέχτηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν το 2014 (από τη Ρεάλ). Ασταμάτητος ο Βραζιλιάνος πέτυχε και το τέταρτο γκολ σε αντεπίθεση, με ασίστ του Γιαμάλ (56’), ενώ έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σημειώνει τρία γκολ εναντίον της Μπάγερν. Εχουν προηγηθεί οι Εβανς, Μακάι, Αγουέρο και Ρονάλντο.

Τρία στα τρία η Λίβερπουλ

Μετά την Αστον Βίλα και δεύτερη αγγλική ομάδα, η Λίβερπουλ, έκανε το 3Χ3 και με νίκη επί της Λειψίας (1-0). Οι Κόκκινοι, με τον Κώστα Τσιμίκα να παίζει βασικός, πέτυχαν νέο ρεκόρ κλαμπ με την έκτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους και την 11η σε 12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι που συνέτριψε με 5-0 τη Σπάρτα Πράγας και πέτυχε νέο ρεκόρ αήττητων αγώνων (26). Δύο γκολ πέτυχε ο Χάαλαντ που έφτασε τα 44 γκολ σε 42 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, όσα έχει ο Ντρογκμπά και ένα περισσότερο από τον Νεϊμάρ. Και είναι μόλις 24 ετών.

Πρώτη εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-2 επί της Ζάλτσμπουργκ) ύστερα από 26 χρόνια, ενώ θύμα έκπληξης έπεσε η Ατλέτικο η οποία ηττήθηκε με 3-1 από τη Λιλ η οποία στην προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει τη Ρεάλ!

Επίσης: Γιουνγκ Μπόις-Ιντερ 0-1, Αταλάντα-Σέλτικ 0-0, Μπενφίκα-Φέγενορντ 1-3, Μπρεστ-Λεβερκούζεν 1-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr