Ποδόσφαιρο

Champions League: «Βασιλική» ανατροπή από τη Ρεάλ και «manita» στην Ντόρτμουντ!

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 - 23:59

Mόνο η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να κάνει το 0-2 από τη φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, 5-2 σε ένα φλεγόμενο Μπερναμπέου. Οι Βεστφαλοί έκαναν το... λάθος να προηγηθούν νωρίς και το πλήρωσαν με ξεγυρισμένη πεντάρα

Champions League: «Βασιλική» ανατροπή από τη Ρεάλ και «manita» στην Ντόρτμουντ!

Λάμψη Βινίσιους έξι ημέρες πριν παραλάβει την πρώτη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. Με χατ τρικ του Βραζιλιάνου η Ρεάλ συνέτριψε με 5-2 την Ντόρτμουντ η οποία προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο!

Μια εμφάνιση της Ρεάλ που γιγάντωσε ακόμα περισσότερο τον μύθο της και ταυτόχρονα καθιέρωσε τον Βινίσιους μεταξύ των μεγάλων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Βασίλισσα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο από την Ντόρτμουντ για να απαντήσει εκκωφαντικά με πέντε γκολ στην επανάληψη, να φτάσει στη νίκη με 5-2 και να μετατρέψει τις αποδοκιμασίες σε χειροκροτήματα.

Οι Βεστφαλοί πέτυχαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά (30’-34’) με τους Μάλεν και Γκίτενς, ενώ ο Κουρτουά απέτρεψε και τρίτο. Στην επανάληψη ο Αντσελότι ξεκίνησε τους ίδιους έντεκα κι αυτοί τον δικαίωσαν.

Σε διάστημα 108 δευτερολέπτων (60’-63’) οι Ρούντιγκερ και Βινίσιους ισοφάρισαν για να ακολουθήσουν τρία ακόμα γκολ με τον Λούκας στο 83’ και τον Βινίσιους στο 86’ και στο 90+3’ μέσα σε αποθέωση.

«Στοπ» της Στουτγκάρδης στη Γιούβε

Ηττα σοκ της Γιουβέντους από τη Στουτγάρδη με 1-0 με τους Σουηβούς να χάνουν και πέναλτι. Σκόνταψε και η Παρί απέναντι στην Αϊντχόβεν (1-1) με τον Ντεμπελέ να αστοχεί από ιδανικές θέσεις.

Την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η Μίλαν επί της Μπρυζ του Χρήστου Τζόλη. Οι Ροσονέρι επικράτησαν με 3-1 της βελγικής ομάδας μεδύο γκολ του Ρέιντερς και τον Πούλισιτς να ανοίγει το σκορ με απευθείας χτύπημα φάουλ. Η Μπρυζ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 40’ λόγω αποβολής του Ονιέντικα.

Το ανερχόμενο αστέρι της Μίλαν Φραντσέσκο Καμάρντα έγινε ο νεότερος Ιταλός που αγωνίστηκε στη διοργάνωση σε ηλικία 16 ετών και 226 ημερών και ο νεότερος στην ιστορία της Μίλαν. Θα μπορούσε να γίνει και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ αν δεν υπήρχε το VAR.

Ιστορική νίκη για την Τζιρόνα με 2-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της μικρής καταλανικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα γκολ πέτυχαν οι Γκουτιέρες και Χουάνπε.

Επίσης: Μονακό-Ερυθρός Αστέρας 5-1, Αρσεναλ-Σαχτάρ 1-0, Αστον Βίλα-Μπολόνια 2-0, Στουρμ Γκρατς-Σπόρτινγκ 0-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr