Ποδόσφαιρο

Tζορτζ Μπάλντοκ: Υποψίες για μεγαλοκαρδία σύμφωνα με την έρευνα

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 - 06:13

Έπειτα από τη νεκροψία-νεκροτομή πληροφορίες θέλουν να έχει εντοπιστεί κάποιο σημαντικό εύρημα στην καρδιά του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Tζορτζ Μπάλντοκ: Υποψίες για μεγαλοκαρδία σύμφωνα με την έρευνα

Οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τον εντοπισμό του νεκρού στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο 31χρονος έχασε τη ζωή του λόγω πνιγμού, ωστόσο τα ακριβή αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Alpha, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως μπορεί να υπήρχε καρδιομεγαλία, κάτι που θα διερευνηθεί περαιτέρω. Αν και η καρδιομεγαλία είναι συχνό φαινόμενο σε αθλητές και ενδέχεται να μην έχει συνδεθεί άμεσα με τον θάνατό του, θεωρείται ένα σημαντικό στοιχείο που απαιτεί περαιτέρω μελέτη.

Η καρδιομεγαλία, μια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά μεγεθύνεται και μπορεί να εμφανίσει λειτουργικές ή οργανικές διαταραχές, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή ανεπάρκεια. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, γι' αυτό και οι Αρχές ζήτησαν την επίσπευση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων για την πλήρη αποσαφήνιση των αιτιών.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr