Ποδόσφαιρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ιεροσυλία Ράτκλιφ - Απέλυσε τον Φέργκιουσον από τη θέση του πρεσβευτή του συλλόγου

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 - 20:04

Η διοίκηση των Κόκκινων Διαβόλων έπαυσε από τα καθήκοντα του παγκόσμιου πρεσβευτή τον προπονητή-θρύλο, λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ιεροσυλία Ράτκλιφ - Απέλυσε τον Φέργκιουσον από τη θέση του πρεσβευτή του συλλόγου

Οπως συμβαίνει συνήθως σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, ένας σκληρός τεχνοκράτης θα βρεθεί πάντα για να γκρεμίσει χωρίς συναίσθημα κάθε παράδοση και ιστορική μνήμη στο όνομα της «εξυγίανσης». Ό,τι έκανε δηλαδή ο Τζιμ Ράτκλιφ με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον

Σούπερ Προσφορά για όλους Χωρίς Κατάθεση! Μόνο για Σήμερα!

Η απόφαση του Ράτκλιφ να σταματήσει τη μισθοδοσία του προπονητή-συμβόλου της ομάδας από τον ρόλο του ως παγκόσμιου πρεσβευτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους οπαδούς. Πολλοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους μέσω των social media, κατηγορώντας τον Ράτκλιφ για ασέβεια προς έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του κλαμπ.

Ο Φέργκιουσον, που κατέχει τον τίτλο του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο μετά την αποχώρησή του από τους πάγκους το 2013. Η συμφωνία του απέφερε 2,126 εκατ. στερλίνες (2,6 εκατ. ευρώ) ετησίως. Στις 6 Νοεμβρίου θα συμπλήρωνε 38 χρόνια από τότε που ανέλαβε τη Γιουνάιτεντ, οδηγώντας την στην κατάκτηση 38 τίτλων, μεταξύ των οποίων 13 Πρέμιερ Λιγκ.

Αντιδράσεις και σκληρές περικοπές

Η απόφαση του Ράτκλιφ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα περικοπών που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλους τους τομείς του κλαμπ. Οι οπαδοί αντέδρασαν έντονα, υπενθυμίζοντας στον Ράτκλιφ ότι η σύγχρονη ιστορία της Γιουνάιτεντ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Φέργκιουσον. Το ειρωνικό σχόλιο του ιστότοπου This Is Anfield αναφέρει: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις “απέλυσε” τον Άλεξ Φέργκιουσον, αλλά ο Έρικ τεν Χαγκ κράτησε τη δουλειά του».

Η πολιτική του Ράτκλιφ περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές που έχουν επηρεάσει ολόκληρη την πυραμίδα εργαζομένων, με 250 απολύσεις να έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι περικοπές αγγίζουν ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα πάρτι και τα προνόμια του προσωπικού, όπως οι ιδιωτικοί σοφέρ και οι εταιρικές κάρτες. Επίσης, οι εργαζόμενοι καλούνται να καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα για μετακινήσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, όπως οι τελικοί του Κυπέλλου.

Οικονομικές πιέσεις

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ζημίες 113,2 εκατ. στερλίνες (135 εκατ. ευρώ) για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2024. Το πρόγραμμα περικοπών αναμένεται να εξοικονομήσει 40-45 εκατ. στερλίνες, αν και η ομάδα ξόδεψε περίπου 97,7 εκατ. στερλίνες (117 εκατ. ευρώ) για μεταγραφές το καλοκαίρι.

Η απόφαση του Ράτκλιφ αντανακλά τις προσπάθειές του να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα, αλλά το κόστος αυτών των μέτρων είναι βαρύ σε επίπεδο σχέσεων με τους οπαδούς και τη διατήρηση της κληρονομιάς του κλαμπ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr