Ποδόσφαιρο

Νations League: Πρώτη νίκη για τους Ιρλανδούς, 2-1 τη Φινλανδία

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 - 00:20

Η Ιρλανδία θα ταξιδέψει στην Αθήνα με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρώτη της νίκη στο Nations League, επικρατώντας της Φινλανδίας με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι

Νations League: Πρώτη νίκη για τους Ιρλανδούς, 2-1 τη Φινλανδία

Xάρη σε γκολ των Σκέιλς (57') και Μπρέιντι (88') η Ιρλανδία επικράτησε εκτός έδρας της Φινλανδίας - ένα αποτέλεσμα που της δίνει ώθηση ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Εθνική μας.

Ιστορική στιγμή για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Νορβηγίας επί της Σλοβενίας με 3-0, φτάνοντας τα 34 τέρματα και καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Γιόργκεν Γιούβε ως πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας, ρεκόρ που κρατούσε από το 1934. Ο Χάαλαντ κατάφερε να πετύχει αυτό το κατόρθωμα σε μόλις 36 αγώνες, ενώ ο Γιούβε είχε χρειαστεί 45.

Η ανανεωμένη Γαλλία ήταν εντυπωσιακή, κερδίζοντας με 4-1 το Ισραήλ, ενώ η Ιταλία αν και προηγήθηκε νωρίς απέναντι στο Βέλγιο, έμεινε τελικά στο 2-2, αγωνιζόμενη από το 38’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι.

Στο σημερινό πρόγραμμα του Nations League, ξεχωρίζουν οι αγώνες Ουγγαρία - Ολλανδία και Βοσνία - Γερμανία. Ο προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, δήλωσε ότι έχει αρκετές πληροφορίες για την Ουγγαρία, χάρη στις γνωριμίες του και στον αδερφό του Έρβιν, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής της ουγγρικής ομάδας το 2008. Παράλληλα, τόσο ο Κούμαν όσο και ο Ντάμφρις της Ίντερ αναφέρθηκαν στο φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, υπονοώντας ότι το επίπεδο του θεάματος μπορεί να μην είναι το αναμενόμενο.

Η Γερμανία, με πολλά νέα πρόσωπα, θα παραταχθεί στη Ζένιτσα υπό την καθοδήγηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι νεαροί παίκτες θα προσπαθήσουν να του αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην εθνική ομάδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr