Ποδόσφαιρο

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Μπάλντοκ - «Θα είσαι για πάντα ένας από εμάς» (vid)

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 18:02

Ο ξαφνικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει συγκλονίσει τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κόσμο, με αντιδράσεις να προέρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Μπάλντοκ - «Θα είσαι για πάντα ένας από εμάς» (vid)

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, χαρακτήρισε τη μέρα του θανάτου του παίκτη του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδας ως «θλιβερή», υπογραμμίζοντας πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η ζωή.

«Μια μέρα είσαι εδώ, την επόμενη έχεις φύγει», ανέφερε στη δήλωσή του, εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μπάλντοκ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Σύλλογοι, παίκτες και δημοσιογράφοι από τη Βρετανία, την πατρίδα του Μπάλντοκ, αλλά και από όλο τον κόσμο δηλώνουν σοκαρισμένοι. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην οποία ο Τζορτζ αγωνίστηκε για επτά χρόνια, ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που εξέφρασε τη θλίψη της, με τους φιλάθλους της ομάδας να αφήνουν λουλούδια έξω από το γήπεδο «Μπράμαλ Λέιν» στη μνήμη του «Εξάλλου Τζορτζ», όπως τον αποκαλούσαν. Εξίσου συντετριμμένη είναι και η ΜΚ Ντονς, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, αναφέροντας: «Θα είσαι πάντα ένας από εμάς, Τζορτζ».

Παλιότεροι συμπαίκτες του, όπως ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Ντιν Χέντερσον, ο Ντέλε Άλι και ο Μπεν Τσίλγουελ, αποχαιρετούν τον φίλο τους με συγκινητικά μηνύματα. Ο Τσίλγουελ, συγκεκριμένα, ανέφερε στο Instagram: «Από τα μπαρ που πηγαίναμε μαζί όταν ήμασταν νέοι στην ΜΚ Ντονς φτάσαμε να παίζουμε αντίπαλοι στην Πρέμιερ Λιγκ. Είμαι συντετριμμένος. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε».

Η Μπράιτον, όπου εργάζεται ο αδελφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ, και η Όξφορντ, όπου αγωνίστηκε και εργάζεται ως γιατρός ο άλλος του αδελφός, Τζέιμς, εξέφρασαν επίσης τη θλίψη τους. Τιμητικές αναφορές για τον χαρακτήρα του έκαναν και άλλες ομάδες στις οποίες είχε αγωνιστεί, όπως η Τάμγουορθ.

Η Πρέμιερ Λιγκ, η Αγγλική Ομοσπονδία, καθώς και κορυφαίες ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, εξέφρασαν επίσης την οδύνη τους. Το θλιβερό γεγονός αναφέρθηκε από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το AP, το Reuters και το AFP, με λεπτομέρειες από την Αθήνα για την τραγωδία που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Εν αναμονή των τοξικολογικών

Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το αίτιο θανάτου του Μπάλντοκ αποδίδεται σε «πνιγμό εντός ύδατος». Κατά τη διαδικασία, ελήφθησαν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να ολοκληρωθούν.

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, τα οποία είχαν εντοπιστεί κατά την αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός ο παίκτης. Το σώμα του είχε εκκρίνει φυσαλίδες νερού από το στόμα όταν οι αστυνομικοί το γύρισαν, ένδειξη ότι ο Μπάλντοκ είχε καταπιεί νερό ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή, με αποτέλεσμα αυτό να φτάσει στους πνεύμονες, επιβεβαιώνοντας τον πνιγμό.

Η έκκληση της οικογένειας

Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή, με δήλωσή της, την οποία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Athletic, Ντέιβιντ Όρνσταϊν, επιβεβαίωσε το δυσάρεστο γεγονός, ζητώντας ταυτόχρονα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.