Ποδόσφαιρο

Ολυμπιακός-Μπράγκα 3-0: Ερυθρόλευκο πάρτι, με φόντο το ντέρμπι!

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024 - 21:46

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τη θρυλική περσινή ευρωπαϊκή του πορεία, διέσυρε την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός-Μπράγκα 3-0: Ερυθρόλευκο πάρτι, με φόντο το ντέρμπι!

Βραδιά αποθέωσης για τον Ολυμπιακό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Με σκόρερ (δις) τον... δαιμονισμένο Ελ Κααμπί και τον Έσε, ο Ολυμπιακός σκόρπισε με 3-0 της Μπράγκα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στο «Καραϊσκάκη», μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, κατακτώντας τους πρώτους τρεις βαθμούς του στο φετινό Europa League.

Με το κατάμεστο Καραϊσκάκη να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους με ασφυκτικό πρέσιγνγκ και μόλις στο 5ο λεπτό ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Ζέλσον, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από κακό διώξιμο του Τζολάκη, ο Μπρούμα προσπάθησε να τον νικήσει εκτός περιοχής, αλλά το πλασέ του ήταν αποτυχημένο.

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό στα πρώτα 15 λεπτά, ωστόσο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, με την Μπράγκα να απειλεί στο 21ο λεπτό, όταν ο Γκάμπρι Μαρτίνες βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε άμεσα και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 25ο λεπτό, ο Ροντινέι είχε την πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν βρήκε χώρο και αποφάσισε να σουτάρει αντί να πασάρει, με τον Ματέους να αποκρούει. Στο 33′ ο Βραζιλιάνος έκανε μια σέντρα προς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπράγκα μπλόκαρε εύκολα.

Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να επιβάλλει τον ρυθμό του, πιέζοντας τη Μπράγκα σε λάθη, όμως οι Πορτογάλοι λίγο έλειψε να προηγηθούν στο 38ο λεπτό, όταν ο Ρικάρντο Όρτα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Τζολάκης έκανε εξαιρετική απόκρουση.

Και αφού η Μπράγκα δεν έκανε το 0-1, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 45′, όταν από λάθος απομάκρυνση του Όρτα, ο Ζέλσον έδωσε στον Ελ Κααμπί, που σκόραρε χάρη και σε μια κόντρα, ξεσηκώνοντας το γήπεδο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο προπονητής της Μπράγκα, Κάρλος Καρβαλιάλ, προχώρησε σε δύο αλλαγές, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πλέον τον έλεγχο. Αφού απείλησαν στο 46′ με το γύρισμα του Κοστίνια, που απομακρύνθηκε από την άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στο 53′ με τον Έσε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στην προσπάθεια του Ροντινέι και νίκησε τον Ματέους.

Από εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός χαμήλωσε τον ρυθμό του παιχνιδιού, καθώς πλησιάζει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/10), με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει αλλαγές και τον κόσμο να αποθεώνει την ομάδα, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στο φετινό Europa League.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73′ Ντόη), Κάρμο (80′ Πιρόλα), Ορτέγκα, Έσε, Μουζακίτης, Ροντινέι (80′ Μασούρας), Τσικίνιο (58′ Γουίλιαν), Ζέλσον (73′ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Εμπί, Μαρίν (67′ Γκόμες), Καρβάλιο (46′ Γκορμπί), Αντρέ Όρτα (67′ Ελ Ουαζανί), Μπρούμα, Γκάμπρι Μαρτίνες (46′ Γκαρμπί), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντες (67′ Ρότζερ Φερνάντες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.