Ποδόσφαιρο

Πέταξε στην κορυφή η ΑΕΚ

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:30

Με γκολ του Φρέντζι Πιερό στο 30' και πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 90+3', η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, για την 6η αγωνιστική της Super League. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πέταξε στην κορυφή η ΑΕΚ

Το ντέρμπι της "OPAP Arena" βάφτηκε... κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού. Χρυσοί σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο Φράντζι Πιερό και ο Νόρντιν Άμραμπατ.

Η "Ένωση" ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και στο 30' βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Ρότα έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Πιερό με μια καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Στρακόσα επενέβη όπου χρειάστηκε. Αντίθετα οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν δίχτυα στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ που δόθηκε για χέρι στον Τσέριν μετά από κεφαλιά του Πιερό.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη ανέβηκε πρώτη με 14 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχουν 13 βαθμούς. Στην 8η θέση με 8 βαθμούς παρέμειναν οι "πράσινοι".

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89΄ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71΄ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64΄ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89΄ Άμραμπατ), Περέιρα (71΄ Μάνταλος), Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (66΄ Πελίστρι), Αράο (80΄ Τσέριν), Ουναχί (80΄ Μπακασέτας), Τετέ (86΄ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (66΄ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.