Ποδόσφαιρο

Premier League: «Καθάρισαν» Τσέλσι και Λίβερπουλ, «κόλλησε» η Γιουνάιτεντ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:22

Εντυπωσιακό «διπλό» επί της Γουέστ Χαμ πέτυχε η Τσέλσι, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Premier League.

Premier League: «Καθάρισαν» Τσέλσι και Λίβερπουλ, «κόλλησε» η Γιουνάιτεντ

Χάρισε ξανά χαμόγελα στους φίλους της η Τσέλσι, που μετά την προβληματική εμφάνιση κόντρα στην Μπόρνμουθ, έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης και απέπνευσε αισιοδοξία για τη συνέχεια της αναδόμησής της. Οι Μπλε δίχως καν να... γκαζώσουν ιδιαίτερα παρουσίασαν την κορυφαία φετινή τους εικόνα και διέλυσαν με άνετη τριάρα (3-0) τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Τζάκσον που πέτυχε δύο τέρματα. Με αυτό το τρίποντο δε, η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Παναθηναϊκού ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στη 2η θέση της Premier League, στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Βασικός και για 90 λεπτά αγωνίστηκε για τα Σφυριά, που μέτρησαν την τρίτη τους ήττα, ο Ντίνος Μαυροπάνος.

Οι Μπλε δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πιο ιδανικό μπάσιμο στο ματς. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Τζάκσον πήρε την πάσα από τον Σάντσο και έκανε... περίπατο μέχρι την περιοχή από όπου πλάσαρε έξοχα τον Αρεολά για το 1-0. Η ομάδα του Λοπετέγκι είχε σοβαρά αμυντικά κενά και η Τσέλσι τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Στο 18' ο Σενεγαλέζος φορ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και με υπέροχο τελείωμα με το εξωτερικό διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του. Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν ο Πάλμερ αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Ο Άγγλος βέβαια βρήκε αυτό που έψαχνε με το... καλησπέρα του δεύτερου μέρους, στο 47', όταν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την υποδειγματική κόντρα της Τσέλσι για το 3-0. Οι Μπλε διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, αλλά αυτό το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Μαρέσκα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη.

Καθάρισε η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική μεσοβδόμαδα στην πρεμιέρα της στην League Phase του Champions League υποτάσσοντας με 3-1 την Μίλαν στο "Σαν Σίρο" και το απόγευμα του Σαββάτου (21/9) επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως έχει αφήσει πίσω τη σοκαριστική εντός έδρας ήττα από την Νότιγχαμ πριν από μία εβδομάδα. Η Μπόρνμουθ δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο ματς, ενώ η Λίβερπουλ έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα καθάρισε με 3-0. Στο ντεμπούτο του ο Κιέζα είχε και δοκάρι, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ισόβαθμη με τους ρεντς είναι η Άστον Βίλα, με το σύνολο του Ουνάι Έμερι να επιστρέφει και εκείνη με φόρα στο Νησί έπειτα από την εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Γιουνγκ Μπόις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να πετυχαίνει μία μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Γουλβς, με το 3-1 στο Μπέρμιγχαμ να διαμορφώνεται χάρη στα γκολ του Κόνσα στο 88ο λεπτό και του Ντουράν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Τότεναμ ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε στο εντός με την Μπρέντφορντ.Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα με το υπέροχο γυριστό σουτ του Εμπεουμό, με την Τότεναμ να απαντάει στο 8' με το γκολ του Σολάνκε, μετά από λάθος στην άμυνα των Μελισσών. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σολάνκε με τη φανέλα των Spurs. Την ανατροπή έκανε ο Τζόνσον στο 28', σουτάροντας ιδανικά από πλάγια θέση νικώντας τον Φλέκεν για να έρθει ο Μάντισον στο 85' να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για την Γιουνάιτεντ, «κόλλησε» στο Λονδίνο στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 0-3 (4',18' Τζάκσον, 47' Πάλμερ)
Άστον Βίλα - Γουλβς 3-1 (73' Γουότκινς, 88' Κόνσα, 90+4' Ντουράν / 25' Κούνια)
Φούλαμ - Νιούκαστλ 3-1 (5' Χιμένες, 22' Σμιθ Ρόου, 90+2' Νέλσον / 46' Μπαρνς)
Σαουθάμπτον - Ίπσουιτς 1-1 (5' Ντίμπλινγκ / 90+5' Μόρσι)
Τότεναμ - Μπρέντφορντ 3-1 (8' Σολάνκε, 28' Τζόνσον, 85' Μάντισον / 1' Εμπεουμό)
Λέστερ - Έβερτον 1-1 (74' Μαβιντίντι / 12' Εντιαγέ)
Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-0 (26' 28' Ντίας, 37' Νούνιες)
Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
22/09 16;00 Μπράιτον - Νότιγχαμ Φόρεστ
22/09 18:30 Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr