Ποδόσφαιρο

Champions League: Γαλλική επανάσταση στην πρεμιέρα!

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:03

Mετά τη δύσκολη νίκη της Παρί επί της Χιρόνα, μεγαλες εμφανίσεις με τρίποντα και για τις Μονακό (2-1 την Μπαρτσελόνα) και Μπρεστ (2-1 τη Στουρμ Γκρατς)

Champions League: Γαλλική επανάσταση στην πρεμιέρα!

Το γαλλικό ποδόσφαιρο διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους του. Η Μονακό, επιστρέφοντας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια, κατάφερε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 2-1, χαρίζοντάς της την πρώτη φετινή ήττα. Παράλληλα, η Μπρεστ, στην πρώτη της ευρωπαϊκή εμφάνιση, νίκησε τη Στουρμ Γκρατς με το ίδιο σκορ.

Η Μονακό εκμεταλλεύτηκε την αποβολή-ρεκόρ του Ερικ Γκαρθία στο 9ο λεπτό και μόλις πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Ακλιουσέ. Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 28’ με γκολ του Γιαμάλ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League (17 ετών και 68 ημερών). Το αποφασιστικό γκολ ήρθε στο 72' από τον Ιλενικένα, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μονακό στη διοργάνωση (18 ετών και 63 ημερών).

Η Μπρεστ ζει ιστορικές στιγμές, με τα γκολ των Μανιέτι και Σιμά να της χαρίζουν την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της.

Στο μεταξύ, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να λυγίσει τη Λειψία με 2-1, χάρη σε ένα γκολ του Χιμένες στο 90'. Η Λειψία είχε ανοίξει το σκορ στο 4' με τον Σέσκο, ενώ η Ατλέτικο ισοφάρισε με εντυπωσιακό γκολ του Γκριεζμάν.

Το ματς μεταξύ Αταλάντα και Άρσεναλ έληξε χωρίς τέρματα, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ, Ράγια, να πραγματοποιεί εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στο πέναλτι του Ρετεγκί.

Η Λεβερκούζεν ήταν καταιγιστική, συντρίβοντας τη Φέγενορντ με 4-0 στο Ρότερνταμ, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο. Ο Φλόριαν Βιρτς έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Γερμανός που πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Τέλος, η Μπενφίκα επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 2-1, χάρη στα γκολ των Τούρκων παικτών Ακτούρκογλου και Κοκτσού. Ο Παυλίδης αγωνίστηκε για 88 λεπτά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr