Ποδόσφαιρο

Champions League: Ο Ζόμερ ύψωσε τείχος στον Χάαλαντ, σάρωσαν οι Καμικάζι της Σέλτικ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:06

Ο Γιαν Ζόμερ, με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, κράτησε την Ίντερ όρθια στο Etihad, εξασφαλίζοντας για τους Νερατζούρι τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (0-0).

Champions League: Ο Ζόμερ ύψωσε τείχος στον Χάαλαντ, σάρωσαν οι Καμικάζι της Σέλτικ

Πάλεψε η Σίτι με τις κατά κύματα επιθέσεις της απέναντι στην Ίντερ, αλλά ο γκολκίπερ των Ιταλών είχε κατεβάσει ρολά στο Etihad, δίνοντας ουσιαστικά στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο 20χρονος Τζέιμι Μπινόου-Γκίτενς ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τη Ντόρτμουντ, καθώς σκόραρε δύο φορές μέσα στα 20 λεπτά που έπαιξε ως αλλαγή, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη των Κιτρινόμαυρων με 3-0 επί της Μπριζ, όπου αγωνίστηκε και ο Χρήστος Τζόλης, στο γήπεδο Γιαν Μπρέιντελ.

Ένα κρίσιμο λάθος του τερματοφύλακα της Τζιρόνα, Καζανίγκα, στο 90ό λεπτό, επέτρεψε στην Παρί Σεν Ζερμέν να σκοράρει και να συνεχίσει το σερί της, πετυχαίνοντας γκολ για 51ο συνεχόμενο παιχνίδι στη φάση των ομίλων, κατακτώντας την πρώτη της φετινή νίκη στο Champions League με 1-0.

Η Σέλτικ σημείωσε μια ιστορική νίκη με 5-1 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τους Ιάπωνες παίκτες της, Φουρουχάσι και Μαέντα, να σκοράρουν, ενώ ο Χατάτε έδωσε την ασίστ για το τελευταίο γκολ. Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί το μεγαλύτερο σκορ που έχει καταγράψει ποτέ η Σέλτικ στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στα απογευματινά ματς, η Σπάρτα Πράγας επέστρεψε εντυπωσιακά στο Champions League μετά από 18 χρόνια, επικρατώντας με 3-0 της Σάλτσμπουργκ. Στο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του ο 18χρονος Τζον Μέλμπεργκ, γιος του Ολοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος αγωνίστηκε τελευταία φορά στη διοργάνωση πριν από 11 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, η Μπολόνια αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Σαχτάρ, η οποία έχασε πέναλτι. Ωστόσο, η ιταλική ομάδα παρέμεινε αήττητη για 34ο συνεχόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr