Ποδόσφαιρο

Μυθικός Ρονάλντο: Έφτασε τα 900 γκολ στην καριέρα του!

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:46

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε άλλη μία χρυσή σελίδα στην καριέρα του, πετυχαίνοντας το 900ο γκολ του και το 131ο με την Εθνική Πορτογαλίας στη νίκη με 2-1 επί της Κροατίας.

Μυθικός Ρονάλντο: Έφτασε τα 900 γκολ στην καριέρα του!

Στη συγκινητική στιγμή, o Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ σε διεθνές επίσημο παιχνίδι μετά από έξι αγώνες και δέκα μήνες.

Πρόσφατα, ο Ρονάλντο είχε δηλώσει ότι στοχεύει να φτάσει τα 1.000 γκολ, τονίζοντας πως όλα του τα τέρματα θα είναι καταγεγραμμένα, σε αντίθεση με θρύλους όπως ο Πελέ και ο Ντι Στέφανο. Με την εξαιρετική του εμφάνιση στο Ντα Λουζ, απάντησε στους επικριτές του, οι οποίοι ασκούν έντονη κριτική για το ότι συνεχίζει στην εθνική ομάδα, παρά το ότι πλησιάζει τα 40 του χρόνια. Στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, αποχώρησε από το γήπεδο, κερδίζοντας την αποθέωση του κόσμου.

Ιστορική στιγμή σημειώθηκε και στο Στάδιο Μαρίνο, όπου το Σαν Μαρίνο, η πιο αδύναμη ομάδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, κατέγραψε την πρώτη του νίκη μετά από 20 χρόνια και 140 παιχνίδια, νικώντας το Λιχτενστάιν με 1-0. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας, και οι δύο απέναντι στο Λιχτενστάιν.

Στον αγώνα της Πολωνίας με τη Σκωτία (3-2), ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφτασε τα 84 γκολ σε διεθνείς αγώνες, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του Φέρεντς Πούσκας.

Τέλος, η Ισπανία, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχος του Nations League, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Σερβία.

Όλα τα αποτελέσματα:

Λιγκ Α'
Δανία-Ελβετία 2-2
Πορτογαλία-Κροατία 2-1
Σερβία-Ισπανία 0-0
Σκωτία-Πολωνία 2-3

Λιγκ Γ'
Βόρεια Ιρλανδία-Λουξεμβούργο 2-0
Εσθονία-Σλοβακία 0-1
Λευκορωσία-Βουλγαρία 0-0

Λιγκ Δ'
Άγιος Μαρίνος-Λιχτενστάιν 1-0

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr