Ποδόσφαιρο

Stoiximan Super League: Η πρώτη «ανάγνωση» των επιδόσεων του Big 4 (vids)

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:10

Το stoixima.gr επιχειρεί να κάνει την πρώτη... ανάγνωση των επιδόσεων του Big-4 της Super League εντός και εκτός συνόρων.

Stoiximan Super League: Η πρώτη «ανάγνωση» των επιδόσεων του Big 4 (vids)

Του Κώστα Τέο

Η διακοπή του πρωταθλήματος στη Super League λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων προσφέρεται για την πρώτη «ανάγνωση» της εικόνας του Big-4 τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Κατ’ αρχήν η Ελλάδα θα έχει φέτος στην Ευρώπη τρεις από τις τέσσερις ομάδες της να συνεχίζουν στους ομίλους του Europa και του Conference League με την ΑΕΚ να μένει εκτός στον γ΄ προκριματικό γύρο από την Νόα με ένα αποτέλεσμα που δεδομένα συνιστά αποτυχία.

Ας κάνουμε, όμως, την πρώτη «ανάγνωση» για τους 4 μεγάλους. Πώς ξεκίνησαν την σεζόν και πώς χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματά τους.

Λογικό και αναμενόμενο να ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ που ναι μεν απογοητεύτηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κατάφερε τουλάχιστον να είναι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σούπερ Τριπλή Προσφορά εντελώς δωρεάν, Χωρίς Κατάθεση σε περιμένει με τον κωδικό PSCOMBO!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόρατς με δύο νίκες και ακολούθησαν τα ματς με την Μάλμε. Βγάζοντας χαρακτήρα κατάφερε να αποσπάσει το 2-2 στην Σουηδία και όλοι πίστεψαν πως στην Τούμπα όλα γίνονται. Και εκεί ο «δικέφαλος» έφθασε μία ανάσα από το όνειρο.

Το όνειρο του Champions League έσβησε για τον ΠΑΟΚ στην παράταση. Ο Δικέφαλος έφτασε τόσο κοντά, αλλά δέχθηκε γκολ στο 90+6', το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο και εκεί ηττήθηκε 4-3 από τη Μάλμε, αποχαιρετώντας την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με ήττα 6-5 συνολικό σκορ. Ο Νανάσι άνοιξε το σκορ στο 10', με τον Τάισον να απαντάει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 21'. Ο Κουλιεράκης πέτυχε το γκολ της ζωής του, με σουτάρα από τα 30 μέτρα στο 43'. Ο Νανάσι έπιασε στον ύπνο τον Δικέφαλο για να ισοφαρίσει στο 45', αλλά ο Ζίβκοβιτς με φανταστικό πλασέ στο 45+4' έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν να διαχειρίζεται το προβάδισμα, αλλά η κόντρα στον Ζέτερστορμ μετά από απομάκρυνση του Καμαρά στο 90+6' έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Σουηδοί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, με τον Κρίστιανσεν να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 99', διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Έτσι ο ΠΑΟΚ «υποβιβάστηκε» στα προκριματικά του Europa League, όπου δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Σάμροκ που νίκησε εύκολα τόσο στην Τούμπα (4-0) όσο και στην Ιρλανδία (2-0) με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την παρουσία του στο League Stage του Γιουρόπα Λιγκ.

Τώρα σε ό,τι αφορά την παρουσία της στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει κάνει το αυτονόητο με βάση το πρόγραμμα που είχε. Πήρε τα ματς στην Τούμπα με Πανσερραϊκό (3-2) και Παναιτωλικό (2-0), ενώ τα κατάφερε και στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με γκολ του Καμαρά στο 90’ σε ένα ματς, όπου έχει γίνει πολλή συζήτηση και για την διαιτησία από πλευράς ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος», λοιπόν, έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 7-2-0 σε 90λεπτά και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Προβληματική η ΑΕΚ

Και πάμε να δούμε τι γίνεται στην ΑΕΚ. Το ξεκίνημα της Ένωσης είναι δεδομένα προβληματικό παρά τις εντυπωσιακές μεταγραφές που έγιναν.

Η ΑΕΚ μπήκε στην σεζόν με το 4-3 κόντρα στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες. Βρέθηκε να προηγείται με 4-0 στο 52’, όμως «κατάφερε» να δεχθεί 3 γκολ μέσα σε 18 λεπτά και να μετατρέψει τη ρεβάνς του β’ προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ σε ντέρμπι. Εκεί, όμως, παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή και με χατ-τρικ του Λιβάι Γκαρσία «καθάρισε» την πρόκριση για να ακολουθήσει το μεγάλο… σοκ!

"Κιτρινόμαυρο" Giveaway! Διεκδικείς μοναδικά δώρα της ΑΕΚ με τον διαγωνισμό του PS Blog του Pamestoixima.gr

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο της Ένωσης την άσημη, άγνωστη Νόα και άπαντες πίστεψαν πως η ομάδα θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ. Και η «σφαλιάρα» στην Αρμενία ήταν ηχηρή. Με δύο σοβαρά λάθη του Στρακόσα, αλλά και η κάκιστη εικόνα ειδικά στο β’ μέρος οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν με 3-1 για να ολοκληρωθεί η «τραγωδία» στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα του Αλμέιδα επικράτησε με 1-0 με αυτογκόλ του Γκονσάλο Σίλβα στο 90+2’ με την Ένωση να μένει εκτός Ευρώπης και τον κόσμο στο τέλος της αναμέτρησης να γιουχάρει.

Και πάμε στο πρωτάθλημα… Η ΑΕΚ έκανε δυναμικό restart με τον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε με 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια με τον κόσμο της Ένωσης να βλέπει μία ομάδα που για τουλάχιστον 45 λεπτά ήταν εξαιρετική. Και εκεί πολλοί πίστεψαν πως ο αποκλεισμός από την Νόα ανήκει στο παρελθόν και πλέον η Ένωση θα βρει τον δρόμο της. Ήρθε, όμως, νέα «σφαλιάρα», αυτή την φορά από την Λαμία. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 1-1 στην OPAP Arena και ο κόσμος ξέσπασε…

Και φθάσαμε στην περασμένη Κυριακή, όπου η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει και με μέτρια εικόνα για 44 λεπτά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιβαδειάς στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας για να πάει με ηρεμία στην διακοπή.

«Τρία στα τρία» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική από τις 4 ομάδες που δεν είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Με την κατάκτηση του Conference League τον περασμένο Μάιο στην OPAP Arena οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την παρουσία τους στο League Stage του Europa League και κατάφεραν επί της ουσίας να πραγματοποιήσουν μία «γεμάτη» προετοιμασία και να κάνουν με ηρεμία τις όποιες μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει ξεκινήσει με το αυτονόητο βάσει προγράμματος «τρία στα τρία». Παίζοντας μέτρια νίκησε στον Βόλο (0-2). Ακολούθησε η επικράτηση επί της Καλλιθέας (2-1) με το 2ο γκολ του Γιάρεμτσουκ να «σηκώνει» σκόνη για να κλείσει την τριάδα αγώνων με το άνετο 3-0 επί της Λαμίας.

Το «φαινόμενο Παναθηναϊκός»

Εκεί που δεν μπορεί κανείς να βρει εξήγηση είναι για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με τον νεοφερμένο Ντιέγκο Αλόνσο στον πάγκο και σπουδαίες μεταγραφές είναι φαινόμενο που χρίζει ιατρικής γνωμάτευσης.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη σεζόν με δύο νίκες επί της Μπότεφ στο Γιουρόπα Λιγκ και πρόκριση. Ακολούθησε η μάχη με τον Άγιαξ, όπου και στα δύο ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, αλλά έχασε δυστυχώς την πρόκριση στα πέναλτι και κατάφερε την υπέρβαση κόντρα στην Λανς. Στην Γαλλία ηττήθηκε με 2-1 με την γκολάρα του Ιωαννίδη να τον κρατά ζωντανό για να ακολουθήσει το «θαύμα» του ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟ νίκησε με 2-0 την γαλλική ομάδα και πήρε την πρόκριση στο League Stage του Κόνφερενς Λιγκ.

Στο πρωτάθλημα, όμως, τα έχει «θαλασσώσει». Λόγω ροτέισον έχασε με 0-1 στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα. Νίκησε με το ζόρι τον Λεβαδειακό με γκολ του Σπόραρ στο 90+6’ για να ακολουθήσει η μεγάλη γκέλα στην Λεωφόρο με την Καλλιθέα (2-2) σε ένα ματς, όπου οι γηπεδούχοι έχασαν ένα κάρο ευκαιρίες και θα μπορούσαν να επικρατήσουν.

Σούπερ Τριπλή Προσφορά εντελώς δωρεάν, Χωρίς Κατάθεση σε περιμένει με τον κωδικό PSCOMBO!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Βαθμολογία -

03/09/2024Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 9 3 3 0 0 7 1 6
2 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 9 3 3 0 0 7 3 4
3 ΑΕΚ ΑΕΚ 7 3 2 1 0 7 1 6
4 Άρης Άρης 5 3 1 2 0 3 2 1
5 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 4 3 1 1 1 2 2 0
6 ΟΦΗ ΟΦΗ 4 3 1 1 1 4 5 -1
7 Λαμία Λαμία 4 3 1 1 1 2 4 -2
8 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 4 3 1 1 1 3 3 0
9 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 3 3 1 0 2 3 3 0
10 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 3 3 1 0 2 2 5 -3
11 Καλλιθέα Καλλιθέα 2 3 0 2 1 3 4 -1
12 Ατρόμητος Ατρόμητος 2 3 0 2 1 3 4 -1
13 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 1 3 0 1 2 0 4 -4
14 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 0 3 0 0 3 2 7 -5
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.