Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Champions League: Ευρω-κάζο για τη Γαλατά, στη League Phase η Γιουνγκ Μπόις!

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 - 00:00

Η Γαλατασαράι ήταν τελικά το αουτσάιντερ στις αναμετρήσεις με τους Ελβετούς. Η πολυδιαφημισμένη τουρκική ομάδα, υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ στον επαναληπτικό και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ 

Προκριματικά Champions League: Ευρω-κάζο για τη Γαλατά, στη League Phase η Γιουνγκ Μπόις!

Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο των αγώνων με τη Γιουνγκ Μπόις να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε σε αυτό το ζευγάρι και με ένα γκολ του Γάλλου άσου των Ελβετών, Άλαν Βιργκίνιους στο 87ο λεπτό «πάγωσε» το Αλι Σαμί Γεν - Τουρκ Τέλεκομ, αφήνοντας την Τσιμ Μπομ εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η Γαλατά φάνηκε ανέτοιμη για τις προκλήσεις μίας τόσο σημαντικής μάχης όπου κρινόταν ένα πανάκριβο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είχε την κατοχή της μπάλας, έκανε κάποιες ευκαιρίες αλλά ήταν φανερό ότι της έλειπε το καθαρό μυαλό.

Η Γιουνγκ Μπόις έπαιξε έξυπνα, μπόρεσε να ελέγξει το ματς χωρίς να ελέγχει την μπάλα, και παρά τη φλύαρη υπεροχή των Τούρκων, μπόρεσε να εξουδετερώσει τους όποιους κινδύνους δημιουργούνταν μπροστά στην εστία της, ώσπου στο 87ο λεπτό, ο Βιργκίνιους πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ, σφράγισε το εισιτήριο για την ομάδα του.

Στα άλλα δύο ζευγάρια, η Σπάρτα Πράγας επιβεβαίωσε την ανώτερότητά της απέναντι στη Μάλμε όπως αυτή είχε εκφραστεί από το πρώτο παιχνίδι, σκόραρε άλλα δύο γκολ στην έδρα της (2-0), και με συνολικό σκορ 4-0 πήρε το εισιτήριο.

Τέλος, η Σάλτσμπουγκ έκανε διαχείριση του 2-0 του πρώτου ματς με την Ντιναμό Κιέβου (το οποίο είχε διεξαχθεί στην Πολωνία) και με το 1-1 θα είναι και αυτή την κλήρωση της Πέμπτης στο Μονακό.

Ισπανια: Δύσκολη νίκη για την Μπαρτσελόνα

Η Μπάρτσα τα βρήκε σκούρα στο Βαγιέχας απέναντι στην Ράγιο η οποία προηγήθηκε με τον Λόπες στο 9' αλλά σταδιακά ισορρόπησε και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Πέδρι στο 60'. Στη συνέχεια πίεσε ψάχνοντας το γκολ της νίκης, και το βρήκε με τον Ντάνι Όλμο στο 82', «γράφοντας» το τελικό 2-1 και το 3 στα 3 στη φετινή La Liga.

Στο άλλο ματς της Τρίτης, Μαγιόρκα-Σεβίλλη 0-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr