Ποδόσφαιρο

Άρεσε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Ρόμα

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 19:46

Πολύ καλή η εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Ρόμα

Άρεσε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Ρόμα

Νέα καλή εμφάνιση στα φιλικά προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ρόμα.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στο δυνατό φιλικό απέναντι στη Ρόμα, με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζουν άκρως θετική εικόνα. Ο Ροντινέι με πέναλτι στο 22' απάντησε στο πέναλτι του Πελεγκρίνι στο 17'.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι απ’ το πρώτο λεπτό είχε “άγρια ομορφιά” απ’ το πρώτο λεπτό και φανέρωσε τις διαθέσεις των δύο τεχνικών να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο εν όψει της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Μόλις στο 15′ η Ρόμα κέρδισε πέναλτι. Ο Έιμπραχαμ έκανε θεαματική “βουτιά” μπροστά απ΄τον Ορτέγκα και η άνοιξε το σκορ με τον Πελεγκρίνι, παρά την καλή προσπάθεια του Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και παρέμεινε απειλητικός. Στο 18′ ο Τσικίνιο πήρε την μπάλα στον άξονα πάσαρε αριστερά στον Βέλντε, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σβίλαρ! Δύο λεπτά αργότερα Ροντινέι, Μπακούλα και Μπιέλ συνεργάστηκαν υπέροχα! Ο Ισπανός δοκίμασε να βρει δίκτυα αλλά ο πορτιέρε των Ιταλών απέκρουσε!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 21′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βέλντε, μπροστά απ’ τον Τσελίκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροντινέι, ο οποίοςσκόραρε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου μέρους ήρθαν απ’ τον Ολυμπιακό και τους “μπέμπηδες” του Μεντιλίμπαρ! Στο 43′ οι “ερυθρόλευκοι” δούλεψαν εξαιρετικά με πάσες σε κλειστούς χώρους από αριστερά. Ο Μπακούλας “χόρεψε” τους Ρωμαίους και μπήκε στην περιοχή, πάσαρε για τον Κωστούλα, ο οποίος δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ! Στη συνέχεια της φάσης ο Μπιανκόν σέντραρε από δεξιά, ο Κωστούλας έπιασε σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Η κατοχή μπάλας διαμορφώθηκε στο 64-36 υπέρ της Ρόμα, ωστόσο ο Ολυμπιακός “έδειξε τα δόντια” του με 7 σουτ στο σύνολο, έναντι 1 των Ιταλών σε σετ παιχίδι. Ο Σβίλαρ είχε 2 σημαντικές επεμβάσεις, εναντι μηδενός του Τζολάκη, ενώ οι δύο ομάδες σκόραραν αμφότερες από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (Πελεγκρίνι 17′, Ροντινέι 22′).

Ο Ντανιέλε ντε Ρόσι προχώρησε σε έξι αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, την ώρα που ο Μεντιλίμπαρ προσέγγισε με πιο “πραγματικό” τρόπο το φιλικό, καθώς δεν άλλαξε ούτε τον Τζολάκη στο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος αρκετά δυναμικό στο ξεκίνημα του με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται από πλευράς “Τζιαορόσι”. Στο 53′ ο Ντιμπάλα προσπάθησε να βρεί δίκτυα, αλλά η μπάλα βρήκε στον Ντόβμπικ και κατέληξε αουτ. Στο 55′ ο Μπακούλας δοκίμασε το πόδι του από μακριά, η μπάλα πάνω στον πορτιέρε της Ρόμα! Στο 60΄Ο Λε Φι δοκίμασε το πόδι του από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Πιρόλα, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ! Στο 72′ ο Ελ Σαράουι άλλαξε κατεύθυνση από αριστερά και κινήθηκε προς τον άξονα, σούταρε με φάλτσο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο αόυτ!

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε απειλητικός και έφτασε μια ανάσα απ’ το γκολ στο 74′. Ο Μπιέλ σέντραρε από δεξιά, αρχικά ο Κωστούλας δόκιμασε με το κεφάλι, η μπάλα πέρασε προς τον Βέλντε στο δεύτερο δοκάρι και αριστερά, ο Νορβηγός δοκίμασε επίσης με κεφαλιά, αλλά είχε δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Στο 76′ ο Ρέτσος πήρε τη θέση του Πιρόλα και αυτή ήταν η πρώτη κίνηση του Μεντιλίμπαρ, ενώ η δεύτερη ήρθε στο 88′ όταν ο Μουζακίτης πήρε τη θέση του Μπακουλα, ο οποίος είχε ενοχλήσεις.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.