Ποδόσφαιρο

Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Μήνυμα στον Άγιαξ! (vid)

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 - 23:23

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο διέλυσε στη Φιλιππούπολη την Μπότεφ. Δύο γκολ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ντεμπούτο για τον Τετέ. Με τον Αίαντα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League οι Πράσινοι

Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Μήνυμα στον Άγιαξ! (vid)

Σίφουνας ο Παναθηναϊκός, στον τρίτο του προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Πράσινοι έστησαν… παρέλαση χθες βράδυ στη Φιλιππούπολη, διέσυραν την Μπότεφ και με το εμφατικό 4-0 (Γερεμέγεφ 6’, 49’ , Ούτζα αυτ. 34΄, Τζούρισιτς 45’+2’ ) έβαλαν το εισιτήριο της πρόκρισης στην τσέπη: Όπως το ήθελαν – με καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι μια εβδομάδα πριν-. Και όπως έπρεπε –με 2Χ2 νίκες- για τον… κουμπαρά του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Βεβαίως αυτό που έρχεται από μπροστά είναι σαφώς από… άλλο ανέκδοτο: Κοτζάμ Άγιαξ (8-15/8) που με τη σειρά του, προκρίθηκε χθες επί της Βοϊβοντίνα. Ένα αντάμωμα που προφανώς συνεπάγεται διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός όμως πέρασε χθες, ξέρει ότι μπροστά του υπάρχουν δύο ευκαιρίες στην Ευρώπη. Και αν δεν τα καταφέρει με τον Άγιαξ που σαφώς και μοιάζει προκαταβολικά το φαβορί; Έπειτα από τα χθεσινά έχει εξασφαλίσει μια θέση στα playoffs του Conference League. Είτε από το ένα μονοπάτι, είτε από το άλλο δηλαδή η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έφτιαξε τον Αύγουστο της: Όσο τέλος πάντων θα μπορούσε να τον φτιάξει.

Το χθεσινό δεν αντέχει σε κριτική. Κάτι σε χωράφι το γήπεδο «Χρίστο Μπότεφ». Κάτι σε… αντίπαλος και η Μπότεφ που παραδόθηκε κόντρα σε έναν ξεκάθαρα καλύτερο αντίπαλο. Τα έκανε όλα πιο απλά ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ανοίγοντας το σκορ με το «καλησπέρα» (6΄): Ο Σουηδός που σε αυτά τα δύο παιχνίδια φορώντας τα παπούτσια του Φώτη Ιωαννίδη έβαλε τρία γκολ θυμίζοντας ότι στην πατρίδα του πριν την μεταγραφή του στην Ελλάδα, ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η Μπότεφ είχε δοκάρι στο 27΄(Μλίνκοφ). Από τη στιγμή που δεν βρήκε τρόπο εκεί να ισοφαρίσει όλα τελείωσαν: 0-4 από το 49΄και είχε και ο Παναθηναϊκός ένα δοκάρι (Μπακασέτας 39΄). Για την ιστορία; Χθες βράδυ στη Φιλιππούπολη, έκανε ντεμπούτο στα πράσινα και ο Τετέ –πέρασε σαν αλλαγή αντί του Μαντσίνι.

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κέρκεζ):Μπερνάτ, Μλίνκοφ, Κοντέ, Ταμ, Ντιαμπατέ (46΄Ακέρε), Μπαλογιάννης (59΄Γιορτάνοφ, 65΄λ.τ Καραμπέλιοβ)), Ετό, Περέρα, Ποπόβ, Νουατσούκβου, Ούτζα (44΄Σέκουλιτς).
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46΄Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73΄Ζέκα), Μπακασέτας, Μαντσίνι (61΄Τετέ), Τζούρισιτς (73΄Λημνιός), Γερεμέγεφ (79΄Σπόραρ)

Διαιτητής: Ντάνιελ Σλάγκερ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.