Ποδόσφαιρο

Ισχνό προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, 2-1 την Μπότεφ

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 23:10

Το "τριφύλλι" έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μπότεφ Πλόβντιβ στο ΟΑΚΑ και σε μία εβδομάδα στη Βουλγαρία θέλει να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ισχνό προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, 2-1 την Μπότεφ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.31 5.5 7.5 2.15 1.64 1.41 2.75 1.95 1.75 1.06 1.12 3.2

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή είχε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας το γκολ που θα τον βάλει σε θέση οδηγού. Τελικά, το γκολ για τους “πράσινους” δεν άργησε, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Από ένα δυνατό γύρισμα του Μλαντένοβιτς, ο Γερεμέγεφ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-0. Ο Σουηδός επιθετικός έφθασε γρήγορα κοντά και σ’ ένα δεύτερο τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Βαγιαννίδης είδε την κίνηση του Μαντσίνι, ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, όπου πετάχτηκε ο Γερεμέγεφ, όμως από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 13′. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισαν να ψάχνουν ακόμη ένα γκολ, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και εν τέλει το πέτυχαν στο 44′. Ο Τζούριτσιτς έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και τσίμπησε την μπάλα προ του Ταμ, που τον ανέτρεψε. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, διαμορφώνοντας το 2-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο 46′ ο Γερεμέγεφ κατέβασε ωραία με το αριστερό μετά από μπαλιά του Μαντσίνι, απέφυγε τον Ταμ, αλλά άνοιξε το κοντρόλ του και έκανε επιθετικό φάουλ στον Κόντε. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ στο 60′, αλλά αυτό ακυρώθηκε. Ο Μαντσίνι έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα κατέληξε στον Τζούρισιτς, που σκόραρε μετά από παρέμβαση του Γερεμέγεφ, όμως ο Σουηδός ήταν εκτεθειμένος. Στο 71′ η Μπότεφ έφθασε στη μείωση του σκορ. Μετά από λάθος του Βιλένα, ο Σέκουλιτς μπήκε στην περιοχή και τη γύρισε στον Κορόσετς, ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1. Οι “πράσινοι” έφθασαν κοντά στο να πάρουν ξανά διαφορά δύο γκολ στο 77′, καθώς ο Τζούρισιτς με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 84′ το ΟΑΚΑ “πάγωσε”. Ο Γεντβάι έκανε ολέθριο λάθος, ο Ουκάκι του έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά από επαφή με τον Ντραγκόφσκι. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του μετά από εξέταση του βίντεο.

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σχένκεφελντ (89′ Ίνγκασον), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74′ Μακσίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (74′ Λημνιός), Τζούριτσιτς (89′ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78′ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιβ (Κέρκεζ): Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα (70′ Καραμπέλιοφ), Ετό (63′ Κορόσετς), Ακέρε (80′ Ντιαμπατέ), Νουατσούκου, Ποπόφ (80′ Ουκάκι), Ούτζα (70′ Σέκουλιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr