Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Νετάνια 1-0: Νικητής αλλά και κουρασμένος [vid]

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 23:16

Ο Παναθηναϊκός με ένα υπέροχο γκολ του Μαντσίνι επιβλήθηκε της Μακάμπι Νετάνια, αλλά η ζέστη και η κούραση της προετοιμασίας δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει αξιόλογα πράγματα στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Νετάνια 1-0: Νικητής αλλά και κουρασμένος [vid]

Μια εβδομάδα πριν από το πρώτο του και πολύ κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έδωσε το τελευταίο του φιλικό ματς με αντίπαλο τη Μακάμπι Νετάνια στη Λεωφόρο. Και πάλι με ελάχιστο κόσμο στις εξέδρες, αλλά και πάλι όπως και στο προηγούμενο με αρκετή διάθεση όσο το επέτρεπαν τα... πόδια και η κούραση από την προετοιμασία.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 των Ισραηλινών χάρη σε ένα γκολ... ζωγραφιά από τη συνεργασία των Μαντσίνι και Τζούρισιτς και εκτέλεση του Αργεντινού, είχαν αρκετά καλά διαστήματα έως το 60' όταν ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε αρκετές αλλαγές και έδειξαν ξανά πως θέλουν να παίξουν το ποδόσφαιρο που δουλεύει ο Ουρουγουανός προπονητής. Με πίεση ψηλά, με άμεσο ποδόσφαιρο και με γρήγορο transition όταν έκλεβε μπάλες.

Αυτή τη φορά ο Αλόνσο επέλεξε να ξεκινήσει τον Μαξίμοβιτς αντί του Αράο στον άξονα, με τον Σέρβο μέσο στο ντεμπούτο του ως βασικός να δείχνει πολύ θετικά στοιχεία και να προσθέτει ποιότητα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Δεν αποκλείεται στο ματς της επόμενης εβδομάδας για τα προκριματικά του EURO να δούμε μαζί Μαξίμοβιτς και Αράο με τον Βιλένα να μένει στον πάγκο, ενώ πλέον και ο Τζούρισιτς δείχνει πως θα κερδίσει θέση βασικού.

Ο Σέρβος ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του γκολ στο 29', όταν μετά από σλάλομ του Μαντσίνι πήρε την μπάλα και με τη μία του την έδωσε και πάλι, με τον Αργεντινό να εκτελεί με τη μία και να ανοίγει το σκορ σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ τόσο σε δημιουργία, όσο και σε εκτέλεση.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλό ρυθμό για 60-65 λεπτά, αλλά δείχνει ότι του λείπουν και παίκτες. Τόσο απ' αυτούς που έχει αλλά ακόμα δεν υπολογίζει (Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τσέριν), όσο και από τις αναγκαίες μεταγραφές που πρέπει να κάνει σε κάποιες θέσεις.

Το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό έκανε και ο Ινγκασον, που αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. «Στα πρώτα 30 λεπτά ήμασταν καλοί, πιέσαμε, ήμασταν επιθετικοί και βρήκαμε χώρους. Μετά άρχισε να γίνεται πιο αργή η κυκλοφορία, χρειαζόμασταν μεγαλύτερη ταχύτητα. Στο δεύτερο μπορέσαμε να δούμε κάποιους παίκτες και είχαμε την ευκαιρία να προετοιμάσουμε τη λίστα των παικτών για την Ευρώπη», σνέφερε μεταξύ άλλων ο Αλόνσο.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόβσκι (64’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (83' Φίκαϊ), Μλαντένοβιτς (64’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (73’ Ίνγκασον), Γεντβάι (73’ Κάτρης), Μαξίμοβιτς (64’ Αράο), Βιλένα (73’ Ρούμπεν), Μαντσίνι (73’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (64’ Λημνιός), Μπακασέτας (73’ Ζέκα), Γερεμέγεφ (83' Νίκας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.