Ποδόσφαιρο

Ομόνοια-ΑΕΚ 1-1: Έδειξε πολλά, μπορεί περισσότερα [vid]

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 22:17

Η καλύτερη ΑΕΚ... των φιλικών εμφανίστηκε στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και όσο αγωνίστηκε με τον βασικό κορμό, είχε ρυθμό και καλή απόδοση. θετικό ντεμπούτο για Στρακόσια και Κοϊτά 

Ομόνοια-ΑΕΚ 1-1: Έδειξε πολλά, μπορεί περισσότερα [vid]

Δεν ήταν ένα απλό φιλικό όπως πιθανόν να ήταν τα προηγούμενα της ΑΕΚ, αυτό με αντίπαλο την Ομόνοια στη Λευκωσία. Και δεν ήταν κυρίως για τον Ματίας Αλμέιδα. Ο προπονητής της ΑΕΚ μια εβδομάδα πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή... μάχη της ΑΕΚ ήθελε να τεστάρει όλα όσα έχει στο μυαλό του. Η ΑΕΚ είχε ρυθμό, είχε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού που ήταν πολύ καλή, αλλά από τις αλλαγές και έπειτα έπεσε η απόδοσή της. Και παρ' όλο που προηγήθηκε με γκολ του Βίντα, τελικά ισοφαρίστηκε με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος. Με τους Στρακόσια και Κοϊτά να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Ενωσης.

Ο Αλμέιδα επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με μια ενδεκάδα βγαλμένη από την περσινή σεζόν, δείχνοντας και τις προθέσεις του εν όψει του ευρωπαϊκού αγώνα. Ο Μπρινιόλι ήταν το νέο πρόσωπο, Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί στην άμυνα, Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα, με τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Λιούμπισιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Είδε πράγματα, η ΑΕΚ ήταν επιθετική και αρκετά δημιουργική, είχε ευκαιρίες και ένα γκολ (Ελίασον) που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Αλμέιδα από το 62ο λεπτό και μετά, άρχισε να κάνει αλλαγές.

Εξι μαζεμένες οι πρώτες, με μια εξ αυτών να είναι ο Κοϊτά στο ντεμπούτο του, με τον Μαυριτανό να δείχνει πως έχει τεράστιο όπλο την «έκρηξη» στο πρώτο βήμα. Η ΑΕΚ βρήκε γκολ από στατική φάση, με τον Μάνταλο να εκτελεί κόρνερ και τον Βίντα με κεφαλιά να σκοράρει, με την Ομόνοια να εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στην άμυνα και να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 με τον Σίμιτς.

ΑΕΚ: Μπρινιόλι (46’ Στρακόσια), Ρότα (72’ Ραντόνια), Βίντα (72’ Μήτογλου), Κάλενς, Χατζισαφί (72’ Πήλιος), Σιμάνσκι (62’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (62’ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (62’ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (62’ Μάνταλος), Ελίασον (62’ Φερνάντες) Γκαρσία (62’ Άμραμπατ).

Ανακοίνωσε Οντουμπάτζο

Τα τυπικά απέμεναν για την μετακίνηση του Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Αρη στην ΑΕΚ και σήμερα η μεταγραφή επισημοποιήθηκε. Ο 31χρονος Αγγλος δεξιός μπακ που ήρθε το καλοκαίρι του 2022 στη χώρα μας για λογαριασμό των «κίτρινων» θα συνεχίσει πλέον στην Ενωση, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του με την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ΑΕΚ. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μόουζες Οντουμπάτζο από τον Αρη. Ο Αγγλος ακραίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2026», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ενωσης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.