Ποδόσφαιρο

Κλήρωση Super League: Η πρεμιέρα και τα ντέρμπι [vid]

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 22:12

Η κλήρωση της νέας Super League 1 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με την κανονική διάρκεια να ξεκινάει στις 17/18 Αυγούστου και το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 8/9 Μαρτίου.

Κλήρωση Super League: Η πρεμιέρα και τα ντέρμπι [vid]

Στη λίμνη της Βουλιαγμένης φιλοξενήθηκε η κλήρωση της νέας Super League.
Ο Ολυμπιακός ξεκινά το νέο πρωτάθλημα με εκτός έδρας αναμέτρηση, αφού θα ταξιδέψει στον Βόλο, ενώ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αρχίζουν με εντός έδρας απέναντι σε Πανσερραϊκό, ΟΦΗ και Αστέρα ΑΚΤΟΡ αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΑΕΚ - ΟΦΗ
Ατρόμητος - Αρης
Βόλος - Ολυμπιακός
Λεβαδειακός - Athens Kallithea
Παναθηναϊκός - Αστέρας ΑΚΤΟΡ
Παναιτωλικός - Λαμία
ΠΑΟΚ Πανσερραϊκός.

Το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ θα αποτελέσει το πρώτο ντέρμπι της φετινής Super League και θα γίνει την 4η αγωνιστική. Την 5η υπάρχει το Αρης - Ολυμπιακός, την 6η έχουμε δύο ντέρμπι τα ΠΑΟΚ - Αρης και ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. Το ντέρμπι αιωνίων είναι την 7η αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στην 8η υπάρχει το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, στην 11η το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και στη 12η το Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Θυμίζουμε πως στα Play Offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα είναι οι ομάδες από την 1η έως την 4η θέση.

«Να μη χάσουμε την ευκαιρία»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τα όσα έγιναν την περασμένη χρονιά αλλά και τους στόχους που πρέπει να θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Stoiximan Super League 1 παίρνοντας τον λόγο στο περιθώριο της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος ανέφερε ότι ο στόχος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι να φτάσει στη 10η θέση του ranking και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Αναλυτικά όσα είπε:

«Ελπίζουμε ότι θα είναι μία εξαιρετική χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελείωσε μία χρονιά με ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στο νήμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια για τον Ολυμπιακό. Και ο ΠΑΟΚ όσον αφορά την Ευρώπη αλλά και σε θέμα υποδομής, έχει αλλάξει επίπεδο, το ίδιο κι εμείς. Απ’ ότι ακούω και η ΑΕΚ θέλει να επενδύσει στα νέα παιδιά. Θα πρέπει να το κάνουμε όλοι συντονισμένα. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλάζει επίπεδο και πρέπει να το πράξουμε κι εμείς. Τελευταία είδαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε το έπος του 2004. Τη φετινή ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε. Στόχος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να φτάσει στη 10η θέση.

Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας γιατί με τη νέα μορφή των ευρωπαϊκών παίζει ρόλο ο συντελεστής. Σήμερα αρχίζει το πρωτάθλημα με νέο φορμάτ, το οποίο θα κάνει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω ότι μαζί με το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει μία νέα εποχή κανονικότητας, με την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΠΟ και την ανασυγκρότηση στη λίγκα. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Πρέπει να φτιάξουμε μία πραγματικότητα που θα εξασφαλίζει ισονομία. Ηδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για κοινό τοπίο και σε αυτό θα πρέπει να βάλουμε και τη Super League 2, με λιγότερες ομάδες. Εύχομαι σε όλους δύναμη, καλές αντοχές».

«Μια καινούργια αρχή»

Στην κλήρωση βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει όλοι μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ολους μας ενώνει μία κοινή επιθυμία. Να είναι μία καινούργια αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει παρεξηγηθεί. Είναι η χρονιά που η πατρίδα μας κλείνει 20 χρόνια από τη μέρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά σηκώσαμε και το EURO. Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός πέτυχε μία επιτυχία με το Conference League. Η κατάκτηση του Ολυμπιακού, δεν ήταν για τον Ολυμπιακό αλλά για όλη την Ελλάδα.

Η φετινή χρονιά έχει ένα άλλο στοιχείο. Εχουμε νέο πρόεδρο στη Σουπερ Λιγκ αλλά και στην ΕΠΟ. Ολοι οι πρόεδροι πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο όπως η περσινή σεζόν. Ενας από τους παράγοντες της επιτυχίας είναι πως ήταν ανταγωνιστικό. Η πολιτεία είναι κοντά στον αθλητισμό και ο αθλητισμός δεν έχει κομμάτι και ιδεολογικό πρόσημο. Οσον αφορά τη βία, μετά τον νόμο που εφαρμόστηκε, ήρθαν δύο σύγχρονα εργαλεία. Οι ηλεκτρονικές κάμερες και το ψηφιακό εισιτήριο, κάτι που πήγε και στο μπάσκετ. Εύχομαι κάθε χρόνο τέτοιες επιτυχίες».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr