Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Τα «καρέ» Ισπανίας και Αγγλίας έως τον τελικό (vids)

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 - 16:30

Ισπανία και Αγγλία έφθασαν στον τελικό και το «stoixima.gr» σας θυμίζει όλη την πορεία τους έως το φινάλε του Βερολίνου!

Euro 2024: Τα «καρέ» Ισπανίας και Αγγλίας έως τον τελικό (vids)

Η μεγάλη ώρα έφθασε… Απομένουν λιγότερο από 30 ώρες για τον μεγάλο τελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Βερολίνο.

Η «φούρια ρόχα» που ελάχιστοι είναι αλήθεια περίμεναν εδώ, θα κοντραριστεί με τα «τρία λιοντάρια» με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Και ποια θα το πάρει; Η Ισπανία θα προσθέσει στο παλμαρέ της το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της ή θα το σηκώσει για πρώτη φορά η Αγγλία.

Και πάμε να κάνουμε το rewind στην πορεία των δύο ομάδων στα γήπεδα της Γερμανίας ξεκινώντας από την Ισπανία.

Η Ισπανία παρατάχθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας με μία ανανεωμένη Εθνική με πολλούς νέους παίκτες. Και, όμως, κατάφερε να ξεχωρίσει και να παρουσιάσει κατά γενική ομολογία την καλύτερη εικόνα μεταξύ όλων των ομάδων του τουρνουά.

Η Ισπανία ξεκίνησε επιβλητικά στο Euro 2024. Με το «καλησπέρα» έδειξε τις προθέσεις της διαλύοντας την Κροατία με 3-0. Ακολούθησε η νίκη επί της Ιταλίας με 1-0 και στο αδιάφορο ματς με την Αλβανία επικράτησε εκ νέου με 1-0.

Στα προημιτελικά βρέθηκε στο διάβα της η Γερμανία. Και τα κατάφερε ξανά. Με μία εκπληκτική κεφαλιά του Μερίνο στο 119', η Ισπανία υπέταξε με 2-1 την οικοδέσποινα του Euro 2024 Γερμανία και πήρε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά.

Μετά από ένα συγκλονιστικό 90λεπτο που βρήκε την Ισπανία και την Γερμανία να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 (με τον Βιρτς να δίνει το φιλί της ζωής στην ομάδα του ισοφαρίζοντας στο 89' το γκολ του Όλμο στο 51'), ο πρώτος προημιτελικός του Euro 2024 οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου το ρητό πως "στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί" πήγε... περίπατο. Και αυτό γιατί οι Ίβηρες ξέραναν τους οικοδεσπότες στο 119ο λεπτό, με τον σκόρερ του γκολ τους στην κανονική διάρκεια, Όλμο, να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά με το δεξί πόδι και τον Μερίνο να παίρνει απίστευτη γυριστή κεφαλιά, για να αφήσει άγαλμα τον Νόιερ και να χαρίσει στην ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε μία επική πρόκριση στα ημιτελικά.

Και εκεί στους «4» η Ισπανία άφησε εκτός την Γαλλία του Μπαπέ με ανατροπή. Με γκολάρες των Λαμίν Γιαμάλ και Ντάνι Όλμο, η Ισπανία νίκησε με ανατροπή την Γαλλία (2-1) και πήρε πανάξια την πρόκριση για τον τελικό του EURO2024 την Κυριακή (14/07, 22:00), όπου θα κυνηγήσει το τέταρτο στέμμα της ιστορίας της.

Τα ματς της Ισπανίας

Και πάμε στην Αγγλία που δεν έχει πείσει, αλλά η δουλειά γίνεται!

Δεδομένα η Αγγλία ξεκίνησε το Euro 2024 με πολλές φιλοδοξίες και ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κερδίσουν την διοργάνωση. Μπορεί με την εικόνα τους να μην κατάφεραν να πείσουν το κοινό, με την κριτική εντός της χώρας προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι έντονη, ωστόσο τα «λιοντάρια» κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να φτάσουν ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Το ταλέντο ξεχειλίζει από το ρόστερ της Αγγλίας, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο πλέον απομένει μονάχα ένα βήμα, προκειμένου το τρόπαιο να «έρθει στο σπίτι».

Στον βατό, κατά γενική ομολογία, όμιλο με Σερβία, Δανία και Σλοβενία πήρε την πρωτιά με 5 πόντους. Ξεκίνησε με νίκη επί των Σέρβων (1-0) και ακολούθως οι δύο ισοπαλίες με Δανία (1-1) και Σλοβενία (0-0).

Στα νοκ άουτ η Αγγλία τα είδε όλα με τους Σλοβάκους. Ισοφάρισε στο 90+5’ με τον Μπέλιγχαμ προκειμένου να γλιτώσει το κάζο και καθάρισε ο Κέιν στην παράταση. Στα προημιτελικά η Ελβετία που είχε αποκλείσει την Ιταλία στον προηγούμενο γύρο, παραλίγο να κάνει το ίδιο και στην Αγγλία, ωστόσο στα πέναλτι τα «λιοντάρια» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο στα 120 λεπτά (1-1), με τα «λιοντάρια» να βρίσκονται και πάλι πίσω στο σκορ.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στον ημιτελικό με αντίπαλο την Ολλανδία, με τους «οράνιε» να προηγούνται με 1-0, ωστόσο με την οξυδέρκεια του Χάρι Κέιν και τον Γουότκινς που ντύθηκε ήρωας, η Αγγλία έκανε άλλη μια ανατροπή, κέρδισε 1-2 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Γενικώς η ζωή της όλη σε αυτό το Euro ανατροπές.

Δείτε τα ματς της Αγγλίας:

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr