Ποδόσφαιρο

Ολλανδία-Αγγλία 1-2: "It's coming home" στο 90'! [vid]

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 00:09

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Γουότκινς η Αγγλία ξανά στον τελικό! Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές, τα Τρία Λιοντάρια κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, και να προκριθούν στον τελικό του Euro όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Ολλανδία-Αγγλία 1-2:
Η Ολλανδία κατάφερε και μπήκε στο γήπεδο θέλοντας να βγάλει ταχύτητα και πίεση ψηλά. Να δημιουργήσει και να απειλήσει. Και της βγήκε, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7'. Εκλεψε την μπάλα ψηλά, ο Σίμονς πήρε την μπάλα και πήγε προς την περιοχή και με έναν κεραυνό από τα 25 μέτρα έβαλε και τα... χέρια του Πίκφορντ μέσα και έκανε το 1-0 για τους οράνιε.
Οι Αγγλοι δεν πανικοβλήθηκαν, δε σάστισαν, δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται. Και κατάφεραν να φτάσουν πολύ γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 18' ο Κέιν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε ψηλά, αλλά το πόδι του Ντούμφρις είχε... προλάβει να πάει στο πόδι του αρχηγού της Αγγλίας. Από το VAR κάλεσαν τον διαιτητή να δει τη φάση, εκείνος υπέδειξε το πέναλτι και ο Χάρι Κέιν ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας για την Αγγλία.
Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μετά την ισοφάριση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε καλή κυκλοφορία και πίεζε για δεύτερο γκολ. Είχε ένα δοκάρι με τον Φόντεν, απαντώντας σε ένα δοκάρι του Φαν Ντάικ, ενώ είχε και μια ανεπανάληπτο ευκαιρία και πάλι με τον μέσο της Σίτι. Βρέθηκε μόνος του με την εστία, πλάσαρε σε υπερένταση αλλά ο Ντούμφρις πρόλαβε ακριβώς πάνω στη γραμμή διατηρώντας το 1-1.
Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Μοιρασμένο μεν, με τις δύο ομάδες να έχουν πότε η μία και πότε η άλλη την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αλλά πια με πολλή τακτική, με φόβο μην έρθει κάποιο δεύτερο γκολ, με αργό τέμπο. Ο Σάουθγκεϊτ έβγαλε μαζί από το γήπεδο τους Κέιν και Φόντεν, προκαλώντας πολλές απορίες, αλλά η επιλογή του αποδείχτηκε καθοριστική. Γιατί; Γιατί πέρασε αντί του Κέιν τον Γουότκινς και εκείνος αποδείχτηκε ο ήρωας ενός ολόκληρου έθνους.
Με μαγική ενέργεια στο 90' κι ενώ είχαν δοθεί μόλις δύο λεπτά καθυστερήσεις, ο Γουότκινς πήρε την μπάλα με πλάτη μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, γύρισε υπέροχα το σώμα του, σούταρε ιδανικά. Και με το τελικό 2-1 έστειλε την Αγγλία για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό, εκεί όπου την Κυριακή το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Ισπανια.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς, Μάλεν (46' Βέχορστ), Ντεπάι (35' Φέρμαν), Χάκπο.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σακά, Μέινου, Ράις, Τρίπιερ (46' Σο), Φόντεν (81' Πάλμερ), Κέιν (81' Γουότκινς), Μπέλιγχαμ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr