Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Στους «4» η Ολλανδία με επική ανατροπή

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 23:55

Στα ημιτελικά του Euro 2024 η Ολλανδία, η οποία νίκησε με επική ανατροπή την Τουρκία με 2-1.

Euro 2024: Στους «4» η Ολλανδία με επική ανατροπή

Η Ολλανδία τα είδε όλα με τους Τούρκους, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή με 2-1 και να πάρει την πρόκριση στους «4» του Euro 2024.

Οι Τούρκοι είχαν μπλοκάρει την Ολλανδία στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τον Ακαϊντίν στο 35'. Οι οράνιε ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκαν έξι λεπτά για να φέρουν το ματς... ανάποδα. Ο ντε Φράι ισοφάρισε στο 70', ενώ στο 76' ο Μουλντούρ, υπό την πίεση του Χάκπο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Τουρκία προσπάθησε να απαντήσει εκ νέου, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και οι οράνιε άντεξαν.

Eπικά πράγματα στο β' μέρος

Στο 56', η Τουρκία που προηγούνταν από το ημίχρονο με 1-0 με Ακαϊντίν, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, με το απευθείας φάουλ του Γκιουλέρ να διώχνει όσο χρειαζόταν ο Φερμπρούχεν και στη συνέχεια η μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή για την Τουρκία στο 66' με την βολίδα του Γιλντίζ έξω από την περιοχή να απομακρύνει πάρα πολύ δύσκολα με γροθιές ο Φερμπρούχεν.

Τελικά η Ολλανδία, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση στο β΄ μέρος, έφτασε στην ισοφάριση στο 70ό λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της Ντε Φράι μετά από σέντρα ακριβείας του Ντεπάι.

Η ολική ανατροπή για τους «οράνιε» ήρθε στο 76' με τον Χάκπο να σκοράρει με αρκετή δόση τύχης (2-1) μετά από την κάθετη πάσα του Ντούμφρις και να ανεβαίνει μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης με 4 γκολ.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Σίμονς, Ακέ, Φαν Ντάικ – Τοσούν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζκαν (77′ Γιοκουσλού), Αϊχάν (89′ Κιλίτσου), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr