Ποδόσφαιρο

Η Αγγλία στα ημιτελικά - Νίκησε στα πέναλτι την Ελβετία

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 21:40

Η Αγγλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2024 επικρατώντας στα πέναλτι με 5-3 της Ελβετίας του Στίβεν Τσούμπερ.

Η Αγγλία στα ημιτελικά - Νίκησε στα πέναλτι την Ελβετία

H Αγγλία μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Euro 2024, επικρατώντας με 5-3 της Ελβετίας στο Ντίσελντορφ, έχοντας απόλυτη ευστοχία από την ασβεστένια βούλα κι ενώ ο Πίκφορντ είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Ακάντζι.

Η Αγγλία πήρε την πρόκριση με έναν όχι και τόσο αγαπημένο τρόπο, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίας στη διαδικασία των πέναλτι 5-3. Στην κανονική διάρκεια ο Εμπολό σκόραρε στο 75' και ο Σάκα με υπέροχο σουτ στο 80' ισοφάρισε ενώ στην παράταση δεν άλλαξε κάτι.

Η Ελβετία ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 74'. Ο Εντόι έκανε ένα ωραίο γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ο Στόουνς δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και ο Εμπολό από κοντά σκόραρε.

Η Αγγλία απάντησε πέντε λεπτά μετά. Ο Σακά πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με ένα απίθανο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Η Αγγλία ήταν πιο «ζωντανή» στην παράταση και στο 95' έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά ο Ζόμερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στο σουτ του Ράις. Νέα καλή στιγμή για τους Άγγλους στο 102', με τον γκολκίπερ της Ελβετίας να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Μπέλιγχαμ μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, η ομάδα που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του επιπλέον ημιώρου ήταν αυτή του Μουράτ Γιακίν. Αρχικά στο 118' με το δοκάρι του Σακίρι με το απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο επιθετικός των Ελβετών κι ένα λεπτό μετά με το σουτ του Βίντμερ από κοντά, το οποίο έφυγε άουτ.

Τα πέναλτι

Πάλμερ: 1-0
Ακάντζι: Απόκρουση Πίκφορντ
Μπέλιγχαμ: 2-0
Σερ: 2-1
Σάκα: 3-1
Σακίρι: 3-2
Τόνεϊ: 4-2
Αμντούνι: 4-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ: 5-3

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Κέιν - Σερ, Βίντμερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78' Πάλμερ), Τρίπιερ (78' Έζε), Μέινου (78' Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110' Τόνεϊ), Φόντεν (115' Αλεξάντερ-Αρνολντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118' Σιέρο), Ρίντερ (64' Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118' Αμντούνι), Εντόι (98' Ζακάρια), Εμπολό (109' Σακίρι), Βάργκας (64' Βίντμερ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr