Ποδόσφαιρο

Εuro 2024: Πέρασε η Γαλλία στο παρά ένα... πέναλτι [vid]

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 01:00

Oi Mπλε προχωρούν στα ημιτελικά του Euro μετά από μία τυχερή βραδιά στη ρουλέτα των πέναλτι, απέναντι σε μία Πορτογαλία, την οποία, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να σώσει ο γκολκίπερ Ντιόγκο Κόστα 

Εuro 2024: Πέρασε η Γαλλία στο παρά ένα... πέναλτι [vid]

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν που ακόμα δεν έχει σκοράρει σε ροή κανονικού αγώνα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024 με τους παίκτες της να είναι απόλυτα εύστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι, και να νικάνε με 5-3 την Πορτογαλία. Μοιραίος για τους Πορτογάλους ο Ζοάο Φέλιξ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση.

Οι μπλε πήραν έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη 9 Ιουλίου την Ισπανία που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Γερμανία.

H Γαλλία ήταν εκείνη που στην εκκίνηση του ματς είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας κυκλοφορώντας την και προσπαθώντας να φτάσει στην περιοχή των Πορτογάλων.

Οι Ίβηρες όσο περνούσαν τα λεπτά ισορροπούσαν και το ματς με την αριστερή πτέρυγα των Μέντες και Λεάο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον με τους εξαιρετικούς συνδυασμούς των δυο παικτών. Το σύνολο του Μαρτίνεθ ήταν εκείνο που από το δεκάλεπτο και έπειτα, πια, πήρε τα ηνία, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιούργησει κάποια αξιόλογη στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ισορροπία ήταν πλέον εμφανής και όσο περούσαν τα λεπτά, φαινόταν ότι το ματς δεν θα αναδείξει νικητή στην κανονική διάρκεια. Η Γαλλία έκανε φάσεις, όπως αυτή του Ντεμπελέ στο 70' και του Εμπαπέ στο 88' και το 90'+3', όμως οι Πορτογάλοι αμύνονταν σθεναρά.

Πιο δραστήρια η Πορτογαλία στο πρώτο 15λεπτο της παράτασης και μεγάλη ευκαιρία στο 103' με τον Κονσεϊσάο. Οι Γάλλοι πίεσαν στη συνέχεια αλλά έμεναν σχεδόν πάντα εκτός περιοχής κάνοντας σουτ, ή άστοχες σέντρες, για να οδηγθούμε τελικά στη διαδικασία των πέναλτι.

  • 0-1 η Γαλλία με τον Ντεμπελέ
  • 1-1 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο
  • 1-2 Ξανά μπροστά η Γαλλία με τον Φοφανά
  • 2-2 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Μπερνάρντο Σίλβα.
  • 3-2 η Γαλλία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντέ
  • 3-2 Άστοχος ο Ζοάο Φέλιξ
  • 4-2 Εύστοχος ο Μπαρκολά.
  • 4-3 Ο Μέντες με άπιαστη εκτέλεση μείωσε για τους Πορτογάλους
  • 5-3 Ο Ερναντέζ ευστόχησε και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους Γάλλους.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90+2' Ρούμπεν Νέβες), Κανσέλο (75' Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119' Νούνες), Σίλβα, Φερνάντες (75' Κονσεϊσάο), Λεάο (106' Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91' Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106' Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86' Τουράμ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr