Ποδόσφαιρο

Εuro 2024: ...και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί! [vid]

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024 - 21:49

Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, ποδοσφαιρικό θρίλερ, ένας προημιτελικός που θα άξιζε να είναι ο μεγάλος τελικός του Euro 2024, ακριβώς όπως εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε, με νικήτρια την Ισπανία στην παράταση με 2-1

Εuro 2024: ...και στο τέλος κερδίζουν οι Ισπανοί! [vid]

Η ομάδα που θα έβγαινε νικήτρια από την τιτανομαχία της Γερμανίας με την Ισπανία στη Στουτγάρδη αυτομάτως θα ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση.

Και ναι, οι Ισπανοί είναι πλέον ένα από τα μεγάλα φαβορί, αφού κατάφεραν να βγουν... ζωντανοί από ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές. Επικρατώντας με 2-1 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και δίνοντας ραντεβού πλέον για τα ημιτελικά. Δύο ματς μακριά από την κατάκτηση της Ευρώπης έπειτα από 12 χρόνια.

Από το πρώτο ημίχρονο υπήρξε ρυθμός, ένταση, αρκετή νευρικότητα και πολύ πάθος ανάμεσα στους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Αλλά δεν υπήρξαν γκολ. Το βρήκαν πρώτοι οι Ισπανοί νωρίς στο δεύτερο μέρος, συγκεκριμένα στο 55', όταν ο Γιαμάλ βρήκε άνοιγμα στη γερμανική άμυνα, πάσαρε στον Ολμο και αυτός με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Νόιερ. Οι Γερμανοί ρίσκαραν. Ο Νάγκελσμαν όσο περνούσε η ώρα έκανε όλο και πιο επιθετική την ομάδα του, ο Φίλγκρουντ σημάδεψε το δοκάρι, ο Χάβερτς έχασε μυθική ευκαιρία με τον Ουνάι Σιμόν εκτός εστίας, αλλά ο Βιρτζ στο 89' δεν αστόχησε.

Οι Γερμανοί ισοφάρισαν και έστειλαν το ματς στην παράταση, αλλά τελικά στο... τέλος δεν κερδίζουν μόνο εκείνοι. Κερδίζουν και οι Ισπανοί, όπως συνέβη χθες. Σε ένα 30λεπτο που έσπασαν καρδιές, με τη Γερμανία να είναι καλύτερη στο γήπεδο και να έχει σοβαρά παράπονα για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της σε χέρι του Κουκουρέγια, ήρθε ο Μερίνο στο 120' να στείλει στα ουράνια εκατομμύρια Ισπανούς. Μόνος του στη μικρή περιοχή έπειτα από τη σέντρα του Ολμο, κεφαλιά στο «παραθυράκι» και πρόκριση στα ημιτελικά.

Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ).

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr