Ποδόσφαιρο

Αυστρία-Τουρκία 1-2: Πρόκριση γκραν γκινιόλ! [vid]

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 00:02

Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα πήρε μία τεράστια πρόκριση, αντέχοντας στην πίεση της Αυστρίας στο τέλος

Αυστρία-Τουρκία 1-2: Πρόκριση γκραν γκινιόλ! [vid]

Το όγδοο και τελευταίο ματς της φάσης των «16» του Euro έμελλε να είναι και το πιο όμορφο από όλα, με την Τουρκία να επικρατεί με 2-1 της Αυστρίας στην «Red Bull Arena» και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί όπου την περίμενε ήδη η Ολλανδία. Βάσει ρυθμού και ευκαιριών το παιχνίδι στη Λειψία ήταν μακράν το καλύτερο των νοκ-άουτ και ο Μερίχ Ντεμιράλ φρόντισε να βάλει την σφραγίδα του καθώς αν και στόπερ ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ της ομάδας του Βιντσέντσο Μοντέλα.

Σε μία βραδιά που θα θυμάται για πάντα ο άσος της Αλ Αχλί ο οποίος πήρε φανέλα βασικού λόγω του ότι συμπλήρωσε κάρτες ο Ακαϊντίν και εξελίχθηκε στον ήρωα της Τουρκίας.

Για να ανοίξει το σκορ ο Ντεμιράλ χρειάστηκε μόλις 57 δευτερόλεπτα. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έμεινε μέσα στη μικρή περιοχή και ο 26χρονος άσος την έστειλε στα δίχτυα από κοντά για το 1-0. Η Αυστρία έβγαλε αντίδραση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπαουμγκάρντνερ στη συνέχεια ενώ ο Γκιουνόκ νίκησε σε τετ α τετ τον Αρναούτοβιτς στο 51’. Επτά λεπτά μετά όμως ξαναχτύπησε ο Ντεμιράλ.

Κόρνερ ο Γκιουλέρ και πάλι, καρφωτή κεφαλιά και 2-0. Και εκεί που πολλοί θα πίστεψαν πως όλα τελείωσαν, ο Γκρέγκοριτς μείωσε σε 1-2 με προβολή στο 66’ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Αυστρία έψαξε την ισοφάριση με κάθε τρόπο ως το φινάλε.

Στο 84' ο Μπάουμγκαρντνερ πήρε κεφαλιά, μετά από κακή έξοδο του Γκιουνόκ, αλλά στόχο δεν βρήκε. Στο 90+4' η Τουρκία ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς. Ο Καντιόγλου βρήκε τον Γιλμάζ, εκείνος πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αυστρίας.

Το φινάλε ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Στο 90+4' ο Μπαουμγκαρντνερ πήρε την κεφαλιά και ο Γκιουνόκ έδιωξε ηρωικά, στην απόκρουση ίσως του τουρνουά. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Τούρκους να πανηγυρίζουν τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Πος, Ντανσό, Λίνχαρτ (65’ Βέρμπερ), Εμβουενέ (46’ Πρας), Σάιβαλντ, Σμιντ (46’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (65’ Γκρίλιτς), Μπάουμγκαρτνερ, Σάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μιουλντούρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Γιουτσέκ (58’ Οζκάν), Αϊχάν, Γιλντίζ (78’ Ακτούρκογλου), Κοκσού (83’ Καχβετσί), Γκιουλέρ (78’ Γιοκουσλού) Γιλμάζ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr