Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Στους «8» η Γερμανία - 2-0 την Δανία (vid)

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 - 00:20

Δίκαιη πρόκριση για την Γερμανία που νίκησε στο Ντόρτμουντ με 2-0 τους Δανούς σε ματς που είχε διακοπή 25 λεπτών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Euro 2024: Στους «8» η Γερμανία - 2-0 την Δανία (vid)

Η Γερμανία μπήκε δυνατά. Στο 4' σκόραρε με τον Σλότερμπεκ, ο οποίος πανηγύρισε για λίγο, όμως ο Όλιβερ έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Σμάιχελ και το τέρμα ακυρώθηκε για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές με Κίμιχ (7') και Σλότερμπεκ (8'), ενώ στο 11' η «νασιονάλμανσαφτ» είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Χάβερτς. Το 0-0 παρέμενε και μετά το 20' την σκυτάλη των ευκαιριών πήρε η Δανία.

Στο 21' μετά από ωραίο γέμισμα του Βέστεργκααρντ, ο Έρικσεν κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα και πλάσαρε, όμως η μπάλα πήγε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ! Τρία λεπτά αργότερα ο Μέλε πάτησε περιοχή και εκτέλεσε δυνατά από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Νόιερ.

Και αφού δεν άνοιξε το σκορ, άνοιξαν οι ουρανοί στο Ντόρτμουντ με το ματς να διακόπτεται για 25 ολόκληρα λεπτά και στην επανεκκίνηση οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πλήρως αποσυντονισμένες, με αποτέλεσμα αμφότερες να έχουν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Στο 37' ο Σμάιχελ είπε «όχι» στον Ράουμ, ενώ στο 42' η Δανία είδε τον Χόιλουντ να εκτελεί άστοχα μετά από λάθος του Σλότερμπεκ. Για να έρθε η μεγάλη στιγμή του 45'. Ο Ντιλέινι έφυγε στην αντεπίθεση μετά από δικό του κλέψιμο και βρήκε τον Χόιλουντ, ο οποίος έμεινε μόνος με τον Νόιερ και προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα από πάνω του, όμως χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του β' μέρους η Δανία σκόραρε με τον Άντερσεν (48'), αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού στην αρχή της φάσης υπήρχε εκτεθειμένος παίκτης που δεν ήταν ο σκόρερ. Και το απίστευτο έγινε λίγο αργότερα. Ο Γιόακιμ Άνερσεν, που λίγο πριν είδε γκολ του να ακυρώνεται, έκανε χέρι που καταλογίστηκε μέσω on field review με τον Χάβερτς στο 53' να ευστοχεί.

Πλέον η Γερμανία είχε το πάνω χέρι αγγίζοντας στο 59' το 2-0 με απίθανη ευκαιρία του Χάβερτς. Στο 66' η Δανία άγγιξε την ισοφάριση με τον Χόιλουντ για να έρθει στο 68' το 2-0 από τον Μουσιάλα ρίχνοντας ουσιαστικά τους τίτλους τέλους στο ματς, όπου στο 90+1' ο Βιρτς σκόραρε για 3η φορά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς με τους Γερμανούς να προκρίνονται στους «8» και να συνεχίζουν την πορεία τους για τον τελικό του Βερολίνου.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Μέλε, Μπα, Άντερσεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄ Χένρικς), Κρόος, Άντριχ (64΄ Φίλκρουγκ), Σανέ (88΄ Άντον), Γκιουντογκάν (64΄ Τσαν), Μουσιάλα (80΄ Βιρτς), Χάβερτς

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81΄ Μπρούουν Λάρσεν), Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (82΄ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69΄ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Χόιλουντ (81΄ Βιντ), Έρικσεν, Όλσεν (69΄ Πόουλσεν)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr