Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Το πρώτο μπαμ - Η Ελβετία έστειλε στο... σπίτι της την Ιταλία (vid)

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 - 20:52

Η Ελβετία έκανε το πρώτο μπαμ των νοκ άουτ, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία με 2-0!

Euro 2024: Το πρώτο μπαμ - Η Ελβετία έστειλε στο... σπίτι της την Ιταλία (vid)

Το πρώτο μπαμ του Euro 2024 είναι γεγονός με την Ελβετία να σοκάρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, να την νικά με 2-0 και να προκρίνεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο α' μέρος η Ελβετία ήταν ξεκάθαρα ανώτερη της Ιταλίας και δικαίως πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 1-0, ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και 2η φορά στις καθυστερήσεις.

Η Ελβετία έλεγχε τον ρυθμό. Απείλησε στο 24' με τον Εμπολό, είδε στο 27' την Ιταλία να έχει υποψία ευκαιρίας με τον Κιέζα για να έρθει στο 37' το 1-0 με τον Φρόιλερ. Ο Ρούμπεν Βάργκας βρήκε τον μέσο της Μπολόνια μέσα στην περιοχή, ο οποίος με κοντρόλ και τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντοναρούμα.

Μετά το 1-0 κάποιος θα περίμενε αντίδραση των Ιταλών, όμως οι Ελβετοί ήταν αυτοί που συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και άγγιξαν το 2-0. Ο Ρίντερ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πλάγια θέση, Ο Ντοναρούμα βρήκε την μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού παραχώρησε κόρνερ διατηρώντας το 1-0 που έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β' μέρους, η Ελβετία έκανε το 2-0 με υπέροχο φαλατσαριστό πλασέ του Βάργκας και πλέον η Ιταλία ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι «ατζούρι» έβγαλαν αντίδραση και στο 51' είχαν δοκάρι από το πουθενά με τον Σχαρ για να ακολουθήσει και 2ο στο 74' με προβολή του Ρετέγκι. Το 2-0, όμως, παρέμενε και πλέον οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ενώπιον του αποκλεισμού και έτσι έγινε...

Η Ελβετία έχοντας και τον Τσούμπερ στην σύνθεσή της από το 71' αντί του Βάργκας διατήρησε το 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά επί των πρωταθλητών Ευρώπης, Ιταλών.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ – Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ – Τζάκα, Φρόιλερ, Ρίντερ (71' Στεργίου), Άμπισερ (90+2' Στέφεν) – Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εντόι (77' Εντόι) – Εμπολό (77' Ντουά).

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα - Ντι Λορέντζο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο) - Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Φατζόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι) - Κιέζα, Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι), Σκαμάκα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr