Ποδόσφαιρο

Αλκμααρ-ΑΕΚ 6-0: Καμπανάκια με το «καλημέρα» [vid]

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 - 16:30

Mε τρία γκολ για κάθε... ενδεκάδα που αγωνίστηκε, φιλοδώρησε η Αλκμααρ την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό ματς της σεζόν, χτυπώντας «καμπανάκια» για την Ενωση, η οποία είχε μεν απουσίες, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατό να χτίσει το ρόστερ της

Αλκμααρ-ΑΕΚ 6-0: Καμπανάκια με το «καλημέρα» [vid]

Το πιο σοβαρό σήμα κινδύνου για την ΑΕΚ στο φιλικό ματς με την ολλανδική ομάδα, ήρθε από την αμυντική γραμμή που, ναι μεν είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, όμως είχε σοβαρά κενά που θα πρέπει να προβληματίσουν τον Αλμέιδα.

Εδειξε η ΑΕΚ ότι στο επόμενο διάστημα μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, χρειάζεται πολλή δουλειά και μεταγραφές. Η Ενωση έπαιξε χωρίς τους Πινέδα, Κάλενς (στο Κόπα Αμέρικα), Βίντα, Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι (μόλις ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro.

Η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε καλά στο ματς και στο 3′ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ο Πάουλο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γαλανόπουλος έκανε κοντρόλ και σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Οβούσου απέκρουσε.

Στο 10′ η Άλκμααρ απάντησε με γκολ: Ο Μπούρμεστερ έκλεψε την μπάλα από τον Γιόνσον και ο Φαν Μπόμελ έκανε το 0-1 με όμορφο χαμηλό πλασέ.

Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ ήρθαν από την αριστερή της πτέρυγα και τους Πάουλο Φερνάντες και Χατζισαφί. Η Ένωση, όμως, έδειξε μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Στο 27′ η Άλκμααρ έκανε το 0-2, με τον Ζεεφουίκ να νικά με πλασέ τον Θεοχάρη και τον Μπούρμεστερ να κάνει στο 43′ το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρνο ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα του με αρκετούς παίκτες από την ΑΕΚ Β' να περνάνε στο παιχνίδι. Στην εστία ήταν ο Αγγελόπουλος, στην άμυνα οι Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος και Κανελλόπουλος, στον άξονα οι Φοφανά και Ρουκουνάκης, Ζίνι και Τσιλούλης στις δύο πλευρές και ο Μαχαίρας πίσω από τον προωθημένο Θεοδωρίδη.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή στο 59' για να μειώσουν έπειτα από ωραία ενέργεια του Τσιλούλη από τα δεξιά που έβγαλε σέντρα πάρε – βάλε στον Θεοδωρίδη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Αλκμααρ αύξησε τον δείκτη του σκορ όταν ξανά μετά από πίεση ψηλά στην κιτρινόμαυρη άμυνα, ο Ραντόνια έκανε το λάθος στη μεταβίβαση και ο Ντε Βιτ μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Αγγελόπουλο για το 4-0.

Οι Ολλανδοί βρήκαν ακόμα δύο γκολ, με τον Φαν Μπρεντερόντε στο 88' έπειτα από νέα αδράνεια της άμυνας και στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Κάσιους να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

Αλκμααρ: Οβούσου, Πενέτρα, Φαν Μπόμελ, Κλάσι, Ντέκερ, Λάχντο, Σούτεν, Σμιτ, Μπουρμέεστερ, Ζεεφουίκ και Ντε Βίτ

ΑΕΚ - Α΄ημίχρονο: Θεοχάρης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Φερνάντες, Ελίασον, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ - Β΄ημίχρονο: Αγγελόπουλος, Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Ζίνι, Τσιλούλης, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης (έγινε αλλαγή με τον Θεοδωρίδη).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.