Ποδόσφαιρο

Τσεχία-Τουρκία 1-2: «Στράβωσε» από την αρχή... [vid]

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 - 00:33

H Tσεχία πάλεψε σε ένα ματς που δεν της πήγε καλά από το ξεκίνημα, αλλά απέναντι στην Τουρκία που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο τουρνουά, γνώρισε την ήττα και έμεινε τέταρτη στον 6ο όμιλο

Τσεχία-Τουρκία 1-2: «Στράβωσε» από την αρχή... [vid]

Στο φινάλε θρίλερ της φάσης των ομίλων του Euro η μεγάλη χαμένη ήταν η Τσεχία που ηττήθηκε με 2-1 από την Τουρκία στο Αμβούργο και είναι η μόνη από το έκτο γκρουπ που δεν συνεχίζει στη φάση των «16».

Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα από την άλλη, προκρίθηκε ως δεύτερη και θα παίξει στον επόμενο γύρο με την Αυστρία.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους Τσέχους καθώς μόλις στο 20’ ο Μπαράκ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες και έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο για την ομάδα του που ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί. Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα η Τουρκία δεν είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά στο 51’ κατάφερε να σκοράρει με τρομερό διαγώνιο σουτ του Τσαλχάνογλου.


Θα περίμενε κανείς ότι το γκολ αυτό θα έστελνε στο «καναβάτσο» τους Τσέχουw, που όμως έβγαλαν αντίδραση. Στο 66΄ μετά από σύγχυση στην τουρκική περιοχή (διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Γκιουνόκ) ο Σούτσεκ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ισοφάρισε βάζοντας «φωτιά» στην υπόθεση πρόκριση.

Έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι Τσέχοι βρίσκοταν ένα γκολ μακριά από το θαύμα. Τελικά δεν τα κατάφεραν, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τοσούν διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ήταν ένα επεισοδιακό ματς, που ολοκληρώθηκε με μικροσυμπλοκές μεταξύ των παικτών με το σφύριγμα της λήξης και τον διαιτητή να κάνει… ρεκόρ παρατηρήσεων με 2 κόκκινες 17 κίτρινες κάρτες.

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ (55΄ Κόβαρ), Κρέιτσι, Χόλες, Ντ. Γιουράσεκ (81΄ Μ. Γιούρασεκ), Πρόβοντ (75΄ Λινγκρ), Σούτσεκ, Τσούφαλ, Μπάρακ, Χλόζεκ (55΄ Χόρι), Χίτιλ (55΄ Κούχτα).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Καντίογλου, Ακαϊντίν, Ντεμιράλ, Οζκάν, Τσαλχάνογλου (87΄ Κιουκτσού), Μουλντούρ, Γιουκσέκ (63΄ Γιοκουσλού), Γιλντίζ (75΄ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ (75΄ Τοσούν), Γιλμάζ.

Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του EURO 2024:

Γερμανία
Ισπανία
Αγγλία
Αυστρία
Ρουμανία
Πορτογαλία

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ελβετία
Ιταλία
Δανία
Γαλλία
Βέλγιο
Τουρκία

Οι καλύτερες τρίτες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ολλανδία
Γεωργία
Σλοβακία
Σλοβενία

H φάση των «16»

29 Ιουνίου
Γερμανία - Δανία 22:00
Ελβετία - Ιταλία 19:00

30 Ιουνίου
Ισπανία - Γεωργία 22:00
Αγγλία - Σλοβακία 19:00

1 Ιουλίου
Πορτογαλία - Σλοβενία 22:00
Γαλλία - Bέλγιο 19:00

2 Ιουλίου
Ρουμανία - Ολλανδία 19:00
Αυστρία - Τουρκία 22:00

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr