Ποδόσφαιρο

Γεωργία-Πορτογαλία 2-0: Ζει το όνειρό της [vid]

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 - 00:07

Μαγικές στιγμές για τη Γεωργία που συνεχίζει στους «16» μετά την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της (2-0) επί της – αδιάφορης μόνο βαθμολογικά – Πορτογαλίας και με 8 αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Γεωργία-Πορτογαλία 2-0: Ζει το όνειρό της [vid]

Με τον ηγέτη της Κβίτσα Κβαρατσχέλια σε μεγάλα κέφια να σκοράρει μόλις στο στο 2ο λεπτό μέσα από μια υποδειγματική και πολύ γρήγορη αντεπίθεση. Ο Μικαουτάτζε έδωσε κάθετη πάσα για τον Κβαρατσχέλια, με τον σούπερ σταρ της Νάπολι να πλασάρει ιδανικά τον Ντιόγκο Κόστα (1-0).

Η Γεωργία που πήγε στο πρώτο της Euro από την άσπρη βούλα, αποκλείοντας την Εθνική μας ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι, από εκεί «σφράγισε» και τη νίκη πρόκριση με τον Μικαουτάτζε να ευστοχεί στο 57’ για το 2-0 και το τρίτο του προσωπικό γκολ στη διοργάνωση στο πέναλτι που κέρδισε ο Λοτσοσβίλι από τον Αντόνιο Σίλβα. Ο κόουτς της Γεωργίας Σανιόλ δεν άντεξε να δει το πέναλτι ! Τρομεροί πανηγυρισμοί στο φινάλε.

Εξαιρετικός και πάλι ο κήπερ Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι που σταμάτησε τους Πορτογάλους και δεν επέτρεψε στο Ρονάλντο να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ σε Euro. Αλλά τουλάχιστον έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με 50 συμμετοχές σε μεγάλες εθνικές διοργανώσεις.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (76′ Κβερκβέλια), Κάσια, Λοκοσβίλι (63′ Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Χακβετάτζε (81′ Μεκβαμπισβίλι), Κοχορασβίλι, Κιτεϊσβίλι, Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια (81′ Νταβιτασβίλι).

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Νταλότ, Περέιρα, Σίλβα (66′ Σεμέδο), Ινάσιο, Νέτο (75′ Ζότα), Παλίνια (46′ Ρ. Νέβες), Ζ. Νέβες (75′ Νούνιες), Κονσεϊσάο, Ρονάλντο (66′ Ράμος), Φέλιξ.




Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του EURO 2024:

Γερμανία
Ισπανία
Αγγλία
Αυστρία
Ρουμανία
Πορτογαλία

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ελβετία
Ιταλία
Δανία
Γαλλία
Βέλγιο
Τουρκία

Οι καλύτερες τρίτες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ολλανδία
Γεωργία
Σλοβακία
Σλοβενία

H φάση των «16»

29 Ιουνίου
Γερμανία - Δανία 22:00
Ελβετία - Ιταλία 19:00

30 Ιουνίου
Ισπανία - Γεωργία 22:00
Αγγλία - Σλοβακία 19:00

1 Ιουλίου
Πορτογαλία - Σλοβενία 22:00
Γαλλία - Bέλγιο 19:00

2 Ιουλίου
Ρουμανία - Ολλανδία 19:00
Αυστρία - Τουρκία 22:00

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr