Ποδόσφαιρο

Σλοβακία-Ρουμανία 1-1: Πανηγύρισαν όλοι [vid]

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 21:40

Πάρτι για δύο στην Ντόιτσε Μπανκ Αρένα της Φρανκφούρτης, με Σλοβάκους και Ρουμάνους να πανηγυρίζουν «αγκαλιά» την πρόκριση, στο φινάλε του 5ου όμιλου - του πιο «τρελού» του φετινού Euro, που ολοκληρώθηκε με τετραπλή(!) ισοβαθμία

Σλοβακία-Ρουμανία 1-1: Πανηγύρισαν όλοι [vid]
Από το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων είχε γίνει γνωστό. Ετσι όπως είχε διαμορφωθεί ο πέμπτος όμιλος του EURO 2024, Ρουμανία και Σλοβακία... βολεύονταν με την ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους.
Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, ο Ρουμάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Ντάνουτ Λούπου, βγήκε δημόσια και είπε πως το ματς είναι... κανονισμένο. «Θα προκριθούμε με ισοπαλία απέναντι στην Σλοβακία. Είναι κανονισμένο. Θα είναι κρίμα αν δεν τα καταφέρουμε και οι δύο. Γιατί να το ρισκάρεις; Θα είναι κρίμα. Σε αυτό το επίπεδο, οι παίκτες τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους. Γιατί να έχουμε κάποιο… ατύχημα».
Οι στοιχηματικές είχαν ρίξει την απόδοση σχεδόν στον διπλασιασμό (πολύ μικρή για ισόπαλο αποτέλεσμα) και το συνολικό ποντάρισμα στην ισοπαλία, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα, έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα η UEFA ενημέρωνε πως θα έχει «τα μάτια της ανοιχτά» στο συγκεκριμένο παιχνίδι περισσότερο από τον μέσο όρο. Ουδεμία έκπληξη το τελικό 1-1. Ρουμάνοι και Σλοβάκοι προκρίθηκαν... χέρι - χέρι στα νοκ άουτ του EURO, με τη Ρουμανία μάλιστα να παίρνει και την πρώτη θέση του ομίλου μετά την ισοπαλία του Βελγίου με την Ουκρανία στο άλλο ματς του ομίλου.
Οι Σλοβάκοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Ντούντα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ρουμανία ανέβασε στροφές, πίεσε και στο 37' κέρδισε πέναλτι μετά από επέμβαση του VAR, με τον Ραζβάν Μαρίν, που εμφανίζεται ως μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 75' υπήρχε καλός ρυθμός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες, όμως στο τελευταίο τέταρτο τα ρίσκα σταμάτησαν. Οι δύο ομάδες... μαζεύτηκαν, σκέφτηκαν το πόσο καταστροφικό θα είναι το να δεχτούν γκολ και απλά περίμεναν τα λεπτά να κυλήσουν. Και στο τέλος πανηγύριζαν όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο την πρόκρισή τους.
Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (90+2' Γκιομπέρ), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Ντούντα (90+2' Μπέρο), Λομπότκα, Σχρανζ (70' Ντούρις), Χαράσλιν (70' Σούσλοφ), Στρέλετς (70' Μπόζενικ).

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (86' Ρους), Στάντσιου, Χάτζι (66' Μαν), Κομάν (58' Σορέσκου), Ντράγκους (66' Πούσκας).

Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του EURO 2024:

Γερμανία
Ισπανία
Αγγλία
Αυστρία
Ρουμανία
Πορτογαλία

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ελβετία
Ιταλία
Δανία
Γαλλία
Βέλγιο
Τουρκία

Οι καλύτερες τρίτες στους Ομίλους του EURO 2024:

Ολλανδία
Γεωργία
Σλοβακία
Σλοβενία

H φάση των «16»

29 Ιουνίου
Γερμανία - Δανία 22:00
Ελβετία - Ιταλία 19:00

30 Ιουνίου
Ισπανία - Γεωργία 22:00
Αγγλία - Σλοβακία 19:00

1 Ιουλίου
Πορτογαλία - Σλοβενία 22:00
Γαλλία - Bέλγιο 19:00

2 Ιουλίου
Ρουμανία - Ολλανδία 19:00
Αυστρία - Τουρκία 22:00

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr