Ποδόσφαιρο

Δανία-Σερβία 0-0: Πρόκριση με... σκληρό μέταλλο [vid]

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 - 00:36

Oι Δανοί αποδείχτηκαν ανθεκτικοί και ψυχικά δυνατοί όταν η Σερβία άρχισε να πιέζει ασφυκτικά για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Αυτό δεν ήρθε, και η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ πέρασε ως καλύτερη τρίτη στη φάση των «16»

Δανία-Σερβία 0-0: Πρόκριση με... σκληρό μέταλλο [vid]

Γνώριζε εκ των προτέρων η Δανία πως της αρκούσε ο ένας βαθμός, ανεξάρτητα από το τι θα γινόταν στο άλλο παιχνίδι, προκειμένου να βρεθεί στην επόμενη φάση του EURO 2024. Γνώριζε εκ των προτέρων και η Σερβία ότι ήθελε μόνο τη νίκη προκειμένου να είναι εκείνη που θα προκριθεί και να μη γυρίσει νωρίς στο... σπίτι. Τελικά οι Δανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Δεν κέρδισαν μεν, πλην όμως το τελικό 0-0 τους έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς και σε ισοβαθμία με τη Σλοβενία.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν ανώτερη, δεν βρήκε γκολ μέχρι το 60’ και στη συνέχεια κλείστηκε πίσω, καταφέρνοντας όμως να αντέξει στην πίεση της Σερβίας, σε ένα ματς που δεν είχε ποιότητα, είχε όμως όλα τα χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιρικού θρίλερ. Αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα, με τη Σερβία να τα παίζει όλα για όλα και στο τελευταίο ημίωρο να αγωνίζεται με κάτι σαν... 4-1-5, έχοντας στο γήπεδο τρεις σέντερ φορ και δύο εξτρέμ που είχαν εγκατασταθεί ψηλά στο γήπεδο.

Ομως οι Δανοί αποδείχτηκαν και πάλι πολύ έμπειροι και σκληροί σε τέτοιες καταστάσεις και πήραν τον βαθμό που τους στέλνει στην επόμενη φάση απέναντι στους Γερμανούς.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (77' Κρίστιανσεν), Χιούλμαντ (77' Ντιλέινι), Χέιμπιεργκ, Μάλε, Έρικσεν (88' Πόουλσεν), Βιντ (46' Σκοβ Όλσεν), Χέιλουντ (59' Ντόλμπεργκ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73' Μλαντένοβιτς), Ίλιτς (67' Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46' Γιόβιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Σάμαρτζιτς (46' Τάντιτς), Λούκιτς (87' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μίτροβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr