Ποδόσφαιρο

Γαλλία - Πολωνία 1-1: Είπε αντίο με ψηλά το κεφάλι [vid]

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 - 21:19

Η αδιάφορη, αφού είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του Euro, Πολωνία έπαιξε για την τιμή της και με τη βοήθεια του VAR έκανε τη Γαλλία να… αναστενάξει.

Γαλλία - Πολωνία 1-1: Είπε αντίο με ψηλά το κεφάλι [vid]

Oι Πολωνοί κατάφεραν πριν το αντίο τους στο Euro, να πληγώσουν τους Γάλλους, διότι η ισοπαλία (1-1) στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του Δ’ ομίλου σε συνδυασμό με τη νίκη της Αυστρίας επί της Ολλανδίας, έριξε τους Μπλε στη δεύτερη θέση. Και μπορεί μεν η παρουσία τους στους «16» να μην αμφισβητείται, ωστόσο ο δρόμος προς τον τελικό δυσκολεύει.

Ας πρόσεχαν όμως. Σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασαν προβλήματα στο τελείωμα των φάσεων, ενώ έπεσαν πάνω και σε έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, τον Σκορούπσκι, που κατέβασε τα ρολά και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα. Εκεί όπου στήθηκε ο μασκοφόρος Εμπαπέ (έπαιξε με ειδική μάσκα για να προστατεύσει την τραυματισμένη μύτη του) στο 56’ και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ντεμπελέ όταν ανατράπηκε από τον Κίβιορ.

Με αυτό τον τρόπο ο Εμπαπέ εξιλεώθηκε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δευτέρου, όμως δεν μπόρεσε να χαρεί με τους συμπαίκτες του τη νίκη, γιατί τους την άρπαξε ο Λεβαντόφσκι. Κι αυτός από την άσπρη βούλα, αφού όμως πρώτα έπρεπε να αποφανθεί το VAR σε δύο περιπτώσεις.

Στο 74’ ο Σφιντέρσκι ανατράπηκε από τον Ουπαμεκανό μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Γκουίντα έδωσε το πέναλτι μόνο αφού συμβουλεύτηκε το VAR. Ο “Λέβα” εκτέλεσε, ο Μενιάν απέκρουσε, όμως ο ρέφερι διέταξε επανάληψη, αφού και πάλι είδε το VAR, επειδή ο Γάλλος γκολκίπερ βρέθηκε εκτός θέσης Τη δεύτερη φορά ο Λεβαντόφσκι δεν λάθεψε και εκτός του ότι ισοφάρισε, κατάφερε να σημειώσει γκολ σε τέταρτο συνεχόμενο Euro. Μόνον αυτός, ο Μόντριτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει σκοράρει σε πέντε, έχουν πετύχει κάτι τέτοιο.
Η Γαλλία πίεσε στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει το νικητήριο γκολ και κρατάει μόνο το ότι ο Γκριζμάν έγινε με 33 συμμετοχές ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλο Γάλλο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί (77' Φοφανά), Καντέ (61' Γκριεζμάν), Ραμπιό (61' Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (77' Κολό Μουανί), Μπαρκολά (61' Ζιρού), Εμπαπέ.

Πολωνία: Σκορούπσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ, Ζαλέβσκι (68' Σκόρας), Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μόντερ, Σιμάνσκι (68' Σβιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr