Ποδόσφαιρο

Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Οι «Αψβούργοι» ονειρεύονται το έπος του 1954! [vid]

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 - 20:55

Η Βιέννη φλέγεται! Τη μεγάλη πορεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ελβετίας -όταν έφτασε μέχρι την τρίτη θέση- ονειρεύεται η Αυστρία, που μετά από συγκλονιστικό ματς νίκησε τους Ολλανδούς και προκρίθηκε, πρώτη μάλιστα, στους «16», για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στους «16» και οι «οράνιε», μεταξύ των καλύτερων τρίτων.

Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Οι «Αψβούργοι» ονειρεύονται το έπος του 1954! [vid]

Σε ποιον θα έλεγε κάποιος πριν αρχίσει το Euro ότι σε όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία πρώτη θα έβγαινε η Αυστρία και θα τον πίστευε; Κι όμως! Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ κατάφερε στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων να πετύχει το απίθανο επικρατώντας με 3-2 των «οράνιε» στο Βερολίνο και σε συνδυασμό με το 1-1 της Γαλλίας κόντρα στην Πολωνία προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη από το τέταρτο γκρουπ. Από την άλλη οι Ολλανδοί πηγαίνουν στην επόμενη φάση ως τρίτοι και αναμένεται να έχουν πολύ δύσκολο έργο στα νοκ-άουτ.

Oι Αυστριακοί έχοντας τρεις βαθμούς από τη νίκη επί της Πολωνίας, είχαν δείξει ήδη τις διαθέσεις τους πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με τους «οράνιε». Μπήκαν στο ματς «τρώγοντας σίδερα», κάτι που απεικονίστηκε στον πίνακα του σκορ μόλις στο 6ο λεπτό όταν έγινε το 0-1 και μάλιστα με αυτογκόλ του Μάλεν στην προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Πρας.

Οι Οράνιε βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 14′ με το άστοχο πλασέ του Ράιντερς εντός περιοχής, για να ακολουθήσει η μεγάλη ευκαιρία του 24ου λεπτού με το τετ α τετ του Μάλεν που δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Έτσι, το παιχνίδι παρέμενε στο 0-1 και ο Ρόναλντ Κούμαν είχε τόσα νεύρα με την ομάδα του ώστε να κάνει στο 35′ την πρώτη αλλαγή, βγάζοντας τον Βέρμαν και βάζοντας στη θέση του τον Σίμονς, χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά όχι πολλές φάσεις και η απάντηση για την Ολλανδία ήρθε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όταν στο 47’ ο Γκάκπο έκανε το 1-1 με υπέροχο πλασέ από ασίστ του Σίμονς.
Στο 59’ όμως η Αυστρία πήρε ξανά προβάδισμα όταν ο Γκρίλιτς γύρισε την μπάλα, ο Σμιντ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντε Φράι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 75’ η Ολλανδία ισοφάρισε εκ νέου με σκόρερ τον Ντεπάι, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται για χέρι και στη συνέχεια να μετρά και σωστά, αφού δεν υπήρχε παράβαση. Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχε η Αυστρία που στο 80’ έφτασε στο 3-2 όταν ο Ζάμπιτσερ με τρομερό σουτ από ασίστ του Μπάουμγκαρντνερ έστειλε την μπάλα στην κορυφή της εστίας των Οράνιε. Στο 83’ μάλιστα οι Αυστριακοί σκόραραν ξανά με τον Μπαουμγκάρντνερ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε (οφσάιντ) και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Ράνγκνικ να πανηγυρίζει έναν ιστορικό θρίαμβο και εκείνη του Ρόναλντ Κούμαν να μπλέκει για τα καλά.
Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χερτράιντα, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Ράιντερς, Σχούτεν, Φέερμαν (35' Σίμονς), Μάλεν, Χάκπο, Ντεπάι.

Αυστρία: Πεντς, Πος, Βέμπερ, Λίνχαρτ, Πρας, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς, Βίμερ, Ζάμπιτσερ, Σμιντ, Αρναούτοβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr