Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Στους «16» η Πορτογαλία - «Ποδοπάτησε» την Τουρκία (vid)

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 20:53

Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο «ποδοπάτησε» στο Ντόρτμουντ την Τουρκία (3-0) και σφράγισε την πρόκρισή της στους «16» του Euro 2024.

Euro 2024: Στους «16» η Πορτογαλία - «Ποδοπάτησε» την Τουρκία (vid)

Αυτό που περίμεναν όλοι έγινε... Η Πορτογαλία «καθάρισε» και την Τουρκία (3-0) για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2024.

Αυτή την φορά η Πορτογαλία το έκανε με στιλ και δεν χρειάστηκε να τα δει όλα όπως στην πρεμιέρα με την Τσεχία (2-1) για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας. Το 1-0 του 21', αλλά και η απόλυτη γκάφα Ακαϊντίν για το 2-0 στο 28' διευκόλυναν τους Ίβηρες με τον Ρονάλντο να προσφέρει τη στιγμή του Euro που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Στο πρώτο τέταρτο του ματς η Τουρκία ήταν αυτή που είχε την καλύτερη στιγμή. Στο 6' ο Τσελίκ έκανε ωραία σέντρα, ο Καντιόγλου έκανε την προβολή υπό την πίεση του Κανσέλο με τον Ντίας να διώχνει σε κόρνερ.

Το 0-0 παρέμενε με την Πορτογαλία στην πρώτη της καλή στιγμή να παίρνει το προβάδισμα. Στο 21' ο Λεάο άνοιξε την μπάλα στον Μέντες, ο Πορτογάλος μπακ έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Και πριν καλά-καλά συνέλθει η Τουρκία ήρθε το 2-0 για την Πορτογαλία. Ο Κανσέλο έκανε καή πάσα με την μπάλα να φθάνει στον Ακαϊντίν. Ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα, χωρίς πίεση προσπάθησε να γυρίσει στον τερματοφύλακα του που είχε βγει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 0-2 παρέμενε με την Τουρκία να προσπαθεί να βρει τον εαυτό της με το ημίχρονο να λήγει με το υπάρχον σκορ υπέρ των Ιβήρων.

Και στο 55' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους Πορτογάλους να φθάνουν στο 3-0 με μία υπέροχη κίνηση του Ρονάλντο που παρότι είχε την ευκαιρία να σκοράρει σε έκτο διαδοχικό Euro, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας.

Ρονάλντο και Μπρούνο βγήκαν τετ α τετ, με τον Πορτογάλο θρύλο να σπάει την μπάλα στον συμπατριώτη του κι εκείνον να πετυχαίνει ίσως το ευκολότερο γκολ της καριέρας του!

To 0-3 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς με την Πορτογαλία να είναι ήδη στους «16».

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Κίτρινες: Μπαρντακτσί, Ακαϊντίν, Τσελίκ - Λεάο, Παλίνια

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσένζο Μοντέλα): Αλτάι Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (76΄ Ντεμιράλ), Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν (58΄ Γιουκσέκ), Τσαλχάνογλου, Ακγκούν (70΄ Γκιουλέρ), Κιοκτσού (46΄ Γιαζιτσί), Ακτούρκογλου (58΄ Γιλντίζ), Γιλμάζ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Κανσέλο (68΄ Σεμέδο), Πέπε (83΄ Αντόνιο Σίλβα), Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια (46΄ Ρούμπεν Νέβες), Βιτίνια (88΄ Ζοάο Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (46΄ Νέτο)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr