Ποδόσφαιρο

Πολωνία-Αυστρία 1-3: Παράσταση για ένα ρόλο [vid]

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 20:48

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, οι Αυστριακοί «σκόρπισαν» την ομάδα του Πρόμπιερζ και κάνουν όνειρα πρόκρισης - κάτι που θα κριθεί στην υπέρ πάντων μάχη με την Ολλανδία

Πολωνία-Αυστρία 1-3: Παράσταση για ένα ρόλο [vid]

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Αυστρία που επικράτησε με 3-1 της Πολωνίας στο Βερολίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Euro και μπήκε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Αντίθετα, η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ έμεινε με μηδέν βαθμούς μετά από δύο παιχνίδια και ψάχνει πλέον ένα θαύμα για να μην αποκλειστεί. Ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει το τουρνουά αφού θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα στην τελευταία αγωνιστική για να συνεχίσει. Η Αυστρία άνοιξε το σκορ μόλις στο 9’ με ωραία κεφαλιά του Τράουνερ από σέντρα του Μουένε, αλλά στο 30’ ήρθε το 1-1 για την Πολωνία με γκολ του Πιόντεκ μετά από φάση διαρκείας.

Λεβαντόφσκι και Σβιντέρσκι ήρθαν από τον πάγκο στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, αλλά αντί η Πολωνία να βγάλει αντίδραση, ουσιαστικά παραδόθηκε στις διαθέσεις των Αυστριακών που έκαναν ό,τι ήθελαν μπροστά στην περιοχή των Πολωνών και τα γκολ ήρθαν με μαθηματική ακρίβεια. Στο 67’ ο Μπάουμγκαρντνερ έκανε το 2-1 με ωραίο πλασέ και στο 78’ ο Αρναούτοβιτς έγραψε το 3-1 για την Αυστρία με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Σάμπιτσερ από τον Σέζνι.

Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Σλις, Μόντερ, Λεβαντόφσκι, Σέσνι – Βίμερ, Αρναούτοβιτς

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέσνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46′ Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλις (75′ Γκροσίτσκι), Μπούσκα (60′ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Πιάτεκ (60′ Λεβαντόφσκι)

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Μουένε (63΄ Πρας), Τράουνερ (59′ Ντανσό), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81′ Γκρέγκοριτς)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr