Ποδόσφαιρο

Ισπανία-Ιταλία 1-0: Δικαιοσύνη με... αυτογκόλ [vid]

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 23:56

Oι Ιβηρες είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν τις ευκαιρίες αλλά τη δουλειά την έκανε άθελά του ο Καλαφιόρι που σκόραρε εις βάρος της ομάδας του. Η Ισπανία πήρε την πρόκριση στα νοκάουτ ματς απέναντι σε μία Ιταλία, νευρική, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που στην απελπισία της θυμήθηκε την εποχή του... κατενάτσιο

Ισπανία-Ιταλία 1-0: Δικαιοσύνη με... αυτογκόλ [vid]

Έστω και αν χρειάστηκε το…γόνατο του Ιταλού Ρικάρντο Καλαφιόρι στο 55’ για να σκοράρει η Ισπανία ουσιαστικά αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Η Φούρια Ρόχα ήταν μια κλάση ανώτερη και επικρατώντας ολοκληρωτικά έστω και με 1-0 τελικά στο μεσογειακό ντέρμπι του Γκεζελκίρχεν, «κλείδωσε» την πρωτιά του 2ου, ομίλου ανεξάρτητα του τι θα κάνει στον τελευταίο αγώνα με την Αλβανία.

Παράλληλα οι Ιβηρες υποχρέωσαν τους Ιταλούς (που δεν έκαναν ούτε ευκαιρία!) σε παθητικό ρόλο με τον Νίκο Γουίλιαμς να προκαλεί…ζαλάδες στη φημισμένη ιταλική άμυνα, η οποία τον έβλεπε να δημιουργεί τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Από δικό του γύρισμα προήλθε το αυτογκόλ των Ιταλών, ενώ στο 70’ είχε τρομερό σουτ στη συμβολή των δοκών του Ντοναρούμα. Ο δε προσωπικός του αντίπαλος Ντι Λορέντσο πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ.

Οι παίκτες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε ήταν μια ταχύτητα πάνω από αυτούς του Λουτσιάνο Σπαλέτι σε όλο το ματς, ενώ στο πρώτο ημίχρονο η Σκουάντρα Ατζούρα δυσκολευόταν να περάσει ακόμα και το κέντρο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην ιταλική μετριότητα, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο γκολκίπερ Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα που έκανε σπουδαίες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Πέδρι (2’), Μοράτα (24'), Φαμπιάν Ρουίθ (25’) και Αγιόθε Πέρεθ (90' και 92') μεταξύ άλλων.

H βαθμολογία του Β' ομίλου
Ισπανία 6
Ιταλία 3
Αλβανία 1
Κροατία 1

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι (71′ Άλεξ Μπαένα), Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (94′ Μερίνο), Γιαμάλ (71′ Φεράν Τόρες), Μοράτα, Γουίλιαμς.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46′ Κριστάντε), Φρατέζι (46′ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (81′ Ρασπαντόρι), Κιέζα (64′ Τζακάνι), Σκαμάκα (64′ Ρετέγκι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr