betsson
Ποδόσφαιρο

Δανία-Αγγλία 1-1: Και επίσημα... «ροντέο» ο 3ος όμιλος!

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 20:49

Ματς για γερά νεύρα στη Φρανκφούρτη, με τα Τρία Λιοντάρια να μην καταφέρνουν να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης απέναντι σε μία Δανία, ικανότατη και αποφασισμένη 

Δανία-Αγγλία 1-1: Και επίσημα... «ροντέο» ο 3ος όμιλος!

Το 3ο γκρουπ του Euro είναι το πλέον συναρπαστικό και ανατρεπτικό, κάτι που αποδείχθηκε με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής και την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε η Δανία από την Αγγλία στη Φρανκφούρτη. Ολα είναι... ορθάνοιχτα πλέον για την πρόκριση, και στα τελευταία δύο ματς, κυριολεκτικά, όποιος νικήσει προκρίνεται!
Οι Αγγλοι που έχουν 4 βαθμούς θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβενία που έχει 2, σε ένα ματς που θα τους αρκεί και η ισοπαλία, ενώ η Σερβία (1β.) θα περάσει στα νοκάουτ μόνο αν νικήσει τους Δανούς σε ματς - τελικό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει το αποτέλεσμα μεταξύ των ισόβαθμων και ακολούθως η διαφορά των γκολ.

H βαθμολογία του Γ' ομίλου:
Αγγλία 4
Δανία 2
Σλοβενία 2
Σερβία 1

Στην αναμέτρηση της Φρανφούρτης, η Αγγλία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτήριο, αν και προηγήθηκε σχετικά νωρίς, στο 18', με τον Χάρι Κέιν. Ο Γουόκερ με δυναμική κούρσα από δεξιά, «πάτησε» περιοχή, γύρισε προς το σημείο του πέναλτι, οι Δανοί δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Κέιν δέχθηκε σαν δώρο την μπάλα στα πόδια του για να πλασάρει εύκολα.

Ολα ξεκίνησαν ιδανικά λοιπόν για τα Τρία Λιοντάρια, που όμως, όχι μόνο αποδείχθηκαν... ακίνδυνα στη συνέχεια, αλλα δεν κατάφεραν ούτε να κρατήσουν το προβάδισμα καθώς οι Δανοί άρχισαν να ανεβαίνουν, να κερδίζουν μονομαχίες στο κέντρο και να απειλούν. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε περίπου ως... αυτοεκπληρούμενη προφητεία με ένα υπέροχο μακρινό σουτ του (αμαρκάριστου) Χιούλμαντ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους σκανδιναβούς, που όχι μόνο δεν «κάθησαν», αλλά προσπάθησαν με πείσμα για τη νίκη, τελειώνοντας το ματς με 16 τελικές, έναντι 11 των Άγγλων!


Στο Β' ημίχρονο το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να μην μπορεί να μετουσιώσει σε κάτι... χειροπιαστό την κατοχή της μπάλας (55-45 στην επανάληψη), με μοναδική αναλαμπή το δοκάρι του Φόντεν στο 56', σε δυνατό αριστερό βολέ από τα δεξιά.

Ετσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε σαφώς απογοητευμένους τους Αγγλους οπαδούς, όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνιση της ομάδας τους, που σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να επιβληθεί, απέναντι σε μία Δανία, δυναμική, οργανωμένη και ποιοτική, ιδιαίτερα από το κέντρο και μπροστά.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν, Μέλε, Κρίστιανσεν (57′ Μπαχ), Χοίμπιεργκ, Χιούλμαντ (82′ Νέργκαρντ), Έρικσεν (82′ Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57′ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67′ Πόουλσεν).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (54′ Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν (69′ Μπόουεν), Σακά (70′ Έζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69′ Γουότκινς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr