Ποδόσφαιρο

Σλοβενία-Σερβία 1-1: Ο «καμικάζι» Γιόβιτς την κράτησε ζωντανή! [vid]

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 - 18:21

Mε γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, η Σερβία «ξέρανε» τους Σλοβένους και πάει για τελικό πρόκρισης κόντρα στη Δανία, στον «όμιλο του θανάτου» όπως εξελίσεται το 3ο γκρουπ

Σλοβενία-Σερβία 1-1: Ο «καμικάζι» Γιόβιτς την κράτησε ζωντανή! [vid]

Η Σερβία ήταν καλύτερη από τη Σλοβενία, έκανε φάσεις αλλά η ομάδα του Ματίας Κεκ ήταν αυτή που κρατούσε το εισιτήριο για τους 16, μέχρι την εκπνοή της αναμέτρησης! Σε εκείνο το σημείο, στο 90+5' , από το κόρνερ του Ιλιτς, ο Γιόβιτς εκμεταλλεύτηκε την παιδαριώδη αμυντική προσπάθεια των Σλοβένων και την τραγική θέση του Ομπλακ, ο οποίος βρέθηκε μέσα στο τέρμα του, και με κεφαλιά έκανε άνω - κάτω τον 3ο όμιλο, δίνοντας στην ομάδα του το φιλί της ζωής.

Πλέον η Σερβία με 1 βαθμό, πάει για «θάνατο» στο τελευταίο ματς απέναντι στη Δανία ενώ οι Σλοβένοι που έχουν 2 βαθμούς θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους.

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς αν και είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της χωρίς όμως να ξέρει τι να κάνει με αυτή, όπως δείχνει και το γεγονός ότι στο πρώτο 25λεπτο δεν είχε καν τελική προσπάθεια. Μόλις στο 27′ ήρθε η πρώτη, με την κεφαλιά του Βλάχοβιτς που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Όμπλακ ενώ στο 31′, επίσης με το κεφάλι, ο Μίτροβιτς δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε άουτ.

Ήταν εμφανή, με λίγα λόγια, τα προβλήματα των Σέρβων στη δημιουργία, με τη Σλοβενία, από την άλλη πλευρά, να αγγίζει το γκολ στο 38′, όταν ο Έλσνικ εκτέλεσε εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέσκο αστόχησε. Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 1-0 αλλά δεν έγινε, όπως θα μπορούσε να γίνει και το 0-1 στο 41′ από τον Μίτροβιτς, μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ από κοντά.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στο Β' ημίχρονο με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, και τις δύο ομάδες να δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να πετύχουν το γκολ ανά πάσα στιγμή. Κάτι που πέτυχε η Σλοβενία στο 69′, όταν έφυγε στην κόντρα με τον Στογιάνοβιτς από αριστερά, ο οποίος σέντραρε χαμηλά για τον Κάρνιτσνικ που πλάσαρε από κοντά για το 1-0! To Το γκολ πείσμωσε τους παίκτες του Στοΐκοβιτς που έβλεπαν το Euro να τελειώνει για αυτούς, τα νεύρα ήταν τεντωμένα, τα αντικείμενα έπεφταν βροχή από τους Σέρβους οπαδούς που έβλεπαν τη Σλοβενία να κάνει καθυστερήσεις με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, ενώ στο διάστημα αυτό «κιτρινίστηκε» και ο Γκατσίνοβιτς.

Η Σερβία συνέχισε να επιτίθεται, δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε κυριολεκτικά στη λήξη, σε ένα ακόμα ντέρμπι που έσπασε καρδιές.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (63′ Στάνκοβιτς), Έλσνικ (91′ Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76′ Βίποτνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (81′ Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46′ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82′ Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64′ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr