Ποδόσφαιρο

Πορτογαλία-Τσεχία 2-1: Ανατροπή με χρυσές αλλαγές! [vid]

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 23:55

Οι... μαθουσάλες Πέπε και Ρονάλντο έγραψαν τα ρεκόρ, ο πιτσιρικάς Κονσεϊσάο, υπέγραψε μία σπουδαία νίκη για τους Ίβηρες στη δική του πρεμιέρα

Πορτογαλία-Τσεχία 2-1: Ανατροπή με χρυσές αλλαγές! [vid]

Τη νύχτα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος στην Ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με παρουσία σε έκτο Euro και ο Πέπε έγινε ο γηραιότερος όλων των εποχών σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρέθηκε ένας... γιος του μπαμπά του, να κάνει τη δουλειά για τους Ίβηρες. Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, γιος του Σέρτζιο που μέχρι πρότινος κάθονταν στο πάγκο της Πόρτο, μπήκε στο 89΄ και καθάρισε τη μπουγάδα στο 90’+2΄ γράφοντας το τελικό Πορτογαλία-Τσεχία 2-1 (Χράνατς 69΄αυτ, Κονσεϊσάο 90+2΄/Προβόντ 62΄) για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Έλα όμως που τα ρεκόρ δεν καταγράφονται σε νύχτες αλλά σε... μέρες. Κάπως έτσι λοιπόν: Σε ηλικία 41 ετών και 113 ημερών ο Πέπε, που προσπέρασε τον Ούγγρο Γκάμπορ Κίραλι -ήταν 40 ετών και 86 ημερών στο τουρνουά του 2016. Ακριβώς 39 ετών και 134 ημερών ο Ρονάλντο που σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση προσπερνώντας τον Λόταρ Ματέους. Και όσο για το ματς; Μια σκάλα πάνω οι Πορτογάλοι. Βρέθηκαν όμως πίσω στο σκορ από το υπέροχο σουτ του Χράνατς, ισοφαρίζοντας από την καραμπόλα του Πρόβοντ με τον Στάνεκ. Και χρειάστηκαν τελικά τον 21χρονο πιτσιρικά της Πόρτο για να γλιτώσουν το σοκ και το καλησπέρα με γκέλα. Στο γκολ της νίκης μάλιστα ο Κονσεϊσάο συνεργάστηκε με την άλλη χρυσή αλλαγή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τον Νέτο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Ντάλοτ (22'Ινάσιο), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο, Σίλβα, Φερνάντες, Βιτίνια (90' Κονσεϊσάο), Μέντες (90' Νέτο), Ρονάλντο, Λεάο (63' Ντιόγκο Ζότα)

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χόλες (90+3 Χόρι), Χράνας, Κρεΐτσι, Κούφαλ, Σουλτς, Σούτσεκ, Προβόντ (79' Μπαράκ), Ντουντέρα, Κούχτα, Σικ (60' Χίτιλ)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr