Ποδόσφαιρο

«Όνειρο μου να κατακτήσω ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό»

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 17:48

Για όλους και για όλα μίλησε ο Παναγιώτης Ρέτσος πριν από τον ιστορικό τελικό με τη Φιορεντίνα. Ο διεθνής Έλληνας άσος μίλησε στον Αλέξανδρο Χρηστάκο και χαρακτήρισε ως όνειρο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου με την φανέλα των “ερυθρόλευκων”.

«Όνειρο μου να κατακτήσω ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον Ολυμπιακό»

Από τον Αλέξανδρο Χρηστάκο

Φέτος είναι μια χρονιά όπου η ακαδημία του Ολυμπιακού έριξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Η ομάδα Κ19 κατέκτησε το UEFA Youth League. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος που παίρνει ελληνική ομάδα σε όλες τις ηλικίες αναφορικά με συλλογικό επίπεδο. Η ακαδημία των «ερυθρόλευκων» έχει αλλάξει γενικά τα δέκα τελευταία χρόνια και φέτος πήρε κι έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Παιδί της ακαδημίας είναι και ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος πλέον από τους βασικούς παίκτες στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός το καλοκαίρι του 2017 σε ηλικία 17 ετών πήρε μεταγραφή στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αντί του ποσού των 17.5000.000 ευρώ. Είχε προλάβει να πάρει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και να γίνει ο νεαρότερος στην ιστορία που το έχει φορέσει. Πέρασε πολλά και από το καλοκαίρι του 2022 πέρασε ξανά την πόρτα στο προπονητήριο του Ρέντη. Για να φτάσει στο τώρα και να είναι έτοιμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τίτλο καθώς ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League. Σε ένα σπουδαίο ματς όπου η ομάδα του Ολυμπιακού θέλει να πάρει τον τίτλο με τις συζητήσεις μεταξύ των παικτών για να τονώσει ο ένας την ψυχολογία του άλλου να είναι πολλές. «Είναι κάτι το απίθανο και σίγουρα είμαστε έτοιμοι να το ζήσουμε και να ανταποκριθούμε, όπως κάναμε με τις προκρίσεις επί των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φιορεντίνα, Άστον Βίλα», είπε αρχικά.

Ο χρόνος μέχρι να έρθει ο τελικός περνάει δύσκολα, αγχωτικά…

Είναι το δύσκολο κομμάτι αυτό που έχει να κάνει με την προετοιμασία μέχρι την διεξαγωγή του τελικού. Όσο πλησιάζει η μέρα σε πιάνει ένα άγχος. Έχουμε επικεντρωθεί στις προπονήσεις, κοιτάζουμε κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε για το συγκεκριμένο ματς. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα και χαρούμενοι!».

Πόσο σας έχουν βοηθήσει οι Μεντιλίμπαρ, Ιμπόρα που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους;

«Μας έχουν βοηθήσει σε όλη τη διαδρομή με την ψυχραιμία και τις συμβουλές τους. Αυτά τα ματς, δεν τα παίζεις μόνο, τα κερδίζεις! Πρέπει να εμφανιστούμε με αυτή την ψυχολογία, με αυτή την αυτοπεποίθηση και να πάρουμε το ματς, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο».

Έχετε καταλάβει πως θα συμμετάσχετε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, κάτι που κάνει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός:

«Θα συνειδητοποιήσουμε τη συμμετοχή μας, μόλις πατήσουμε στο χορτάρι εκείνη την ώρα. Είδα τον τελικό του Europa League. Η Λεβερκούζεν ήταν μια ομάδα αήττητη, πρωταθλήτρια Γερμανίας κι όμως έκανε ένα κακό ματς, απ’ τα χειρότερα της και δυστυχώς έχασε. Ο τελικός δεν έχει να κάνει με την ποιότητα, αλλά με τη θέληση, την προσπάθεια. Είναι πολλά περισσότερα από ένας αγώνας. Πρέπει να το προσέξουμε και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».

Ο Ολυμπιακός παίζει στην χώρα του, στην Αθήνα και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Δηλαδή είστε φαβορί ή αουτσάιντερ;

«Δεν υπάρχει φαβορί ή αουτσάιντερ σε έναν τελικό. Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Όποια ομάδα το θέλει πιο πολύ, όποια ομάδα πολεμήσει πιο πολύ θα τα καταφέρει!».

Για σένα είναι ένα παιδικό όνειρο που εκπληρώνεται αναφορικά με την παρουσία σου σε έναν ευρωπαϊκό τελικό;

«Το είχα πει στην πρώτη μου θητεία στον Ολυμπιακό, πως ήταν όνειρο μου να κατακτήσω ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με αυτή την ομάδα και να που συμμετέχουμε στον τελικό! Ελπίζω να βγούμε και νικητές απ’ αυτό το ματς».

Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε πως κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτή την ευρωπαϊκή πορεία.

«Μπορώ να πω πως μετά το ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, εκείνη την ρεβάνς, όπου μας πήγαν όλα τέλεια και πετύχαμε μια εντυπωσιακή ανατροπή και πρόκριση, άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου πως έχουν αυτό το κάτι. Το οποίο εδραιώθηκε μετά από την πρόκριση στα πέναλτι επί της Φενέρμπαχτσε, όπου όλα τα οφείλουμε στον Τζολάκη με τα πέναλτι που έπιασε».

Για την Φιορεντίνα, τι έχει να πεις;

«Η Φιορεντίνα είναι ιταλική ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε ελληνική. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το τρόπαιο. Είναι ωραία που γίνεται στην Αθήνα ο τελικός. Γλιτώνουμε και την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Ο κόσμος μας θα είναι μεγάλη δύναμη. Μας δίνει τρομερή ώθηση και το ίδιο θα αισθανθούμε όταν τον δούμε να έχει πάρει την θέση του στο γήπεδο/ Σχετικά με την Φιορεντίνα έχω δει πολλά παιχνίδια της για να προετοιμαστώ κατάλληλα. Θα το κάνει και ο προπονητής μας όταν θα μας την αναλύσει και θα μας δείξει και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσουμε αλλά και το πώς θα λειτουργήσουμε επιθετικά».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.