Ποδόσφαιρο

Ηρωϊκή Σερβέτ, έστειλε την Γκενκ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 - 23:06

Τι κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 5', η Σερβέτ κράτησε την Γκενκ στο 2-2 μέσα στο Βέλγιο σε 120 λεπτά και επικράτησε 4-1 στα πέναλτι περνώντας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους ηττημένους να συνεχίζουν στο Europa όπου τους περιμένει ο Ολυμπιακός!

Ηρωϊκή Σερβέτ, έστειλε την Γκενκ κόντρα στον Ολυμπιακό!

Οι Ελβετοί ταξίδεψαν στο Βέλγιο έχοντας στις αποσκευές τους το 1-1 του πρώτου αγώνα. Και μπορεί να έμειναν με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό και πίσω στο σκορ δύο φορές, ωστόσο βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις και έστειλαν το ματς στην παράταση κι έπειτα στα πέναλτι. Εκεί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι (4-3) και πήραν τη μεγάλη πρόκριση. Οι Τρεσόρ και Αροκονταρέ πέτυχαν τα τέρματα της Γκενκ.

Η Γκενκ ήταν το μεγάλο φαβορί και έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν αποβλήθηκε μόλις στο 3' ο Κριβελί της Σερβέτ και στο 28' άνοιξε το σκορ ο Τρεζόρ με πέναλτι. Η Σερβέτ ισοφάρισε στο 36' με τον Κονιάτ, αλλά η Γκενκ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Αροκοντάρε στο 51'. Όμως οι Ελβετοί δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν στο 63' με τον Μπεντιά και κράτησαν μέχρι και το τέλος της παράτασης.

Στα πέναλτι ευστόχησαν και στα τέσσερα, η Γκενκ έχασε δύο με τον Χροσόβκσι και τον Αροκοντάρε με συνέπεια να αποκλειστεί από το Champions League και να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League!

Υπενθυμίζουμε πως το πρώτο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γκενκ θα λάβει χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 10 Αυγούστου.

Νέο "μπαμ" της Κλάκσβικ!

Στη Σουηδία, η απίθανη Κλάκσβικ έγραψε ιστορία, καθώς απέκλεισε επίσης στα πέναλτι τη Χάκεν και έγινε η πρώτη ομάδα από τα Νησιά Φερόε που θα παίξει σε ευρωπαϊκούς ομίλους – καθώς εξασφάλισε έστω το Conference League!

Μετά από ένα ασύλληπτο ματς, που έληξε 2-2 (24’ Σάνα, 48’ Λαγιούνι – 17’, 52’ Φρεντέριγκσμπεργκ) και οδηγήθηκε στην παράταση, όπου σκόραραν οι Σαντίκ (105+1’) και Γκουσιάς (109’) για το 3-3, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου οι νησιώτες επικράτησαν 5-4.

Αντίπαλος της Κλάκσβικ στον επόμενο γύρο η Μόλντε, που έκανε μεγάλη ανατροπή στο τέλος, καθώς επικράτησε 2-0 (74’ αυτ. Εστ, 89’ Μπραϊνχίλντσεν) του Ελσίνκι εντός έδρας και πέρασε στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 2-1.

Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση πήρε και η Μακάμπι Χάιφα, απέναντι στη Σερίφ Τιρασπόλ του Κώστα Αποστολάκη, επικρατώντας με 4-1 στην παράταση (2-1 κανονικός αγώνας). Το γκολ του Τζαμπέρ στο 85' έστειλε τον αγώνα στο έξτρα 30λεπτο (είχε προηγηθεί η Σερίφ με τον Ταλάλ στο 20' και ισοφάρισε ο Τσερί στο 33'), όπου άλλα δύο τέρματα από τους Νταβίντ (105'+2') και Σουράνοφ (107') έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Ισραηλινών.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.