Ποδόσφαιρο

Η Πάφος στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου [vid]

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 22:58

Η ομάδα του Μπεργκ νίκησε 3-1, άνετα, τον Ακρίτα Χλώρακας και προκρίθηκε στην «8άδα»του Κυπέλλου στην Κύπρο.

Η Πάφος στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου [vid]

Η δουλειά έγινε. Μάλιστα, έγινε με άνετο τρόπο. Διότι η Πάφος επικράτησε 3-1 του Ακρίτα Χλώρακας στο «Στέλιος Κυριακίδης». Έτσι πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου. Ήταν, δε, η έκτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο της 8άδας. Απομένουν τα ματς Ανόρθωση - Παραλίμνι και ΑΠΟΕΛ - Άρης Λεμεσού για να συμπληρωθεί. Ήδη, πάντως, έχουν περάσει εκτός από την Πάφος και οι Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια, ΑΕ Λεμεσού, Νέα Σαλαμίνα και Δόξα Κατωκοπιάς.

Ο Αμπντουραχίμι (12′) ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, ενώ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Ζάιρο, σκόραρε και στο Κύπελλο. Στο 69′ διαμόρφωσε το 2-0 για την ομάδα της Πάφου. Επιπλέον, η είσοδος του, όπως και τον Τάνκοβιτς και Κανέ από το 58′ άλλαξαν τα δεδομένα στο ματς. Ήταν καθοριστικές κινήσει για την πορεία του. Αν και ο Ακρίτας κατάφερε να σκοράρει στο 83′ με τον Εράσο και να μειώσει σε 2-1, όλα τελείωσαν στο 88′. Η μεγάλη ευκαιρία του σκόραρε να ισοφαρίσει σε 2-2 καθόρισε εν πολλοίς το ματς. Ο Σεμέδο στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Ολαθάμπαλ, Ικόκο, Παλάσιος, Κβίντα, Ζουνίνιο, Χότσκο (58′ Κανέ), Πελάζιο, Βαλακάρι (58′ Τάνκοβιτς), Αμπντουραχίμι (58′ Ζάιρο), Σεμέδο (90′+3 Ταβάρες), Μπετανκόρ (65′ Χέσταντ).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ (Μπρούνο Ακράποβιτς): Καστελάνι, Σέχιτς, Κόρατς, Ντραμέ, Καραγιάννης (46′ Σαραβάνια), Πογκέν, Εράσο, Κλεμέντε (58′ Άμπραχαμ), Γαβριήλ (66′ Ζουνίνιο), Λόπες, Αμπντουσαλάμοφ (58′ Πικής).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr