Ποδόσφαιρο

Η βασίλισσα και η σχέση της με τον αθλητισμό!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:53

Κύμα αναβολών σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου προκάλεσε θάνατος της «βασίλισσας» Ελισάβετ, η οποία κατά την διάρκεια της 70χρονης θητείας της στήριξε και έδωσε το παρών σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις ενώ ήταν αυτή που στο Μουντιάλ του 1966 έκανε την απονομή του τροπαίου στον Μπόμπι Μουρ…

Η βασίλισσα και η σχέση της με τον αθλητισμό!

Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας και ο θάνατός της αποτελεί την πρώτη είδηση σε όλο τον πλανήτη και προκάλεσε κύμα αναβολών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στην Γηραιά Αλβιώνα.

Η Ελισάβετ κατά την διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της στήριξε τον αθλητισμό με κάθε τρόπο και η παρουσία της στο «Γουέμπλεϊ» είχε γίνει θεσμός. Η Ελισάβετ παρέδωσε στον αρχηγό της Αγγλίας, τον Μπόμπι Μουρ το τρόπαιο του Μουντιάλ το 1966, το μοναδικό δηλαδή παγκόσμιο Κύπελλο που έχει κατακτήσει η Αγγλία.

Συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 1966 η Αγγλία νίκησε στην παράταση με σκορ 4-2 την Δυτική Γερμανία και κατέκτησε το παγκόσμιο Κύπελλο παρουσία 96 χιλιάδων οπαδών που κατέκλεισαν το Γουέμπλεϊ.

Μετά το τέλος του αγώνα η Βασίλισσα παρέδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, τον Μπόμπι Μουρ σε μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία.

Η Ελισάβετ ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του αθλητισμού και είχε πολλές παρουσίες σε ιπποδρομίες, σε αγώνες ράγκμπι, σε αγώνες γκολφ ενώ στήριξε ενεργά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μετά τον θάνατό της όλες σχεδόν οι ομοσπονδίες έβγαλαν ανακοινώσεις όπου εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους.

Η Πρέμιερ Λιγκ «δήλωσε βαθιά λυπημένη» για τον θάνατο της Βασίλισσας, με την ομοσπονδία να προσθέτει ότι θα λάβει απόφαση το συντομότερο δυνατό για τους επόμενους αγώνες της μετά από συζητήσεις με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τον αθλητικό κόσμο.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης οι διοργανωτές των ιπποδρομιών, ο πρόεδρος του στίβου της Αγγλίας Σεμπάστιαν Κόε, ο Ολυμπιονίκης Μο Φάρα, η Φόρμουλα 1 ενώ τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Πελέ.

«Υπήρξα τεράστιος θαυμαστής της βασίλισσας Ελισάβετ Β' από την πρώτη φορά που την είδα προσωπικά το 1968, όταν ήλθε στην Βραζιλία για να δει την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και έζησε την μαγική εμπειρία ενός γεμάτου Μαρακανά. Οι πράξεις της σημάδεψαν γενιές. Αυτή η κληρονομιά θα είναι αιώνια».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr