Μπάσκετ

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 74-68: Πρώτη νίκη με... κακοποίηση του μπάσκετ

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 - 23:42

Με τον Φουρνιέ να είναι πιο απελευθερωμένος σε σχέση με τα πρώτα ματς και τον Φαλ να επανεμφανίζεται για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, οι Ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη νίκη τους στην Ευρωλίγκα αλλά απογοήτευσαν

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 74-68: Πρώτη νίκη με... κακοποίηση του μπάσκετ

Εννιά video replay και περισσότερες από 60 βολές ήταν τα στοιχεία που θα θυμόμαστε από το κάκιστο ματς του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις που ξεκίνησε Παρασκευή και κόντεψε να τελειώσει... Σάββατο!

Πολύ σφιγμένες οι δύο ομάδες, οι Ερυθρόλευκοι να ψάχνονται και να διασώζεται μόνο ο Φουρνιέ και ο Βεζένκοφ (17π.), προβληματίζοντας κοινό και Μπαρτζώκα που ψάχνει να βρει καλύτερη χημεία και αυτοματισμούς.

Ο Ολυμπιακός που προερχόταν από μία επεισοδιακή ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε, στην πρεμιέρα, δεν ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέου «στραβού» αποτελέσματος. Έτσι μπήκε δυνατά στο ματς με πεντάδα τους Γουόκαπ, Βιλντόσα, Φουρνιέ, Βεζένκοβ και Ράιτ, κάτι που δείχνει ότι ο Μπαρτζώκας συνεχίζει να ψάχνει σχήματα λειτουργικά, είτε δυάδες, είτε τριάδες που να παίζουν καλά μαζί. Η Ζαλγκίρις -προφανώς με οδηγία του Τρινκιέρι- έπαιζε αρκετά σκληρά στο ξεκίνημα, αλλά ο Εβάν Φουρνιέ ήταν πιο απειλητικός σε σχέση με το ματς στην Τουρκία, σημειώνοντας τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού ενώ ταυτόχρονα μοίραζε ασίστ στον Βεζένκοφ. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν από την αρχή το ματς και το δεκάλεπτο έληξε 21-6.

Στη Β' περίοδο η Ζαλγκίρις συνήλθε αγωνιστικά ροκανίζοντας τη διαφορά, μείωσε στους 12 και απείλησε τον Ολυμπιακό που δεν λειτουργούσε καλά στην επίθεση, με τον Ντόρσεϊ να μη βοηθάει, τον Βεζένκοβ να μη βρίσκει χώρους, ενώ με τον Τρινκιέρι να χρησιμοποιεί όλη την ενδεκάδα, τα φάουλ ήταν πολλά και καθήλωσαν τον ρυθμό του αγώνα.
Η Λιθουανική ομάδα πήρε τελικά με 18-14 τη δεύτερη περίοδο με τους Πειραιώτες να έχουν ένα τρίποντο σε 20 λεπτά, και τους Λιθουανούς 2/14 και συνολικά 9/36 σουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-24.


Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ζεστό τον Φουρνιέ να σκοράρει και να πασάρει στον Βεζένκοφ, τη Ζαλγκίρις να σουτάρει με 31% στο δίποντο και με 16% στο τρίποντο, μη μπορώντας με αυτά τα ποσοστά να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν από το τέλος μάλιστα, και με τον Ράιτ να κάνει το 4ο φάουλ, το ΣΕΦ σηκώθηκε στο πόδι για να αποθεώσει τον Μουστάφα Φαλ τον οποίο ο Μπαρτζώκας έριξε στο ματς για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Με αυτά και μ' αυτά το σκορ περιόδου έκλεισε στο 52-44 αλλά ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα και κυρίως με πλουραλισμό. Και όσο συνέβαινε αυτό, δεν μπορούσε και να κλειδώσει τη νίκη.

Στην 4η περίοδο η κλάση του Ντεϊβίντας Σιρβίντις απείλησε σοβαρά τους πειραιώτες καθώς σκόραρε συχνά ενώ με τρίποντο έφτασε τη διαφορά στους 5 (64-59) στο 39' με τους διαιτητές, αντί για γκολ-φάουλ να δίνουν επιθετικό στον Πετρούσεφ μετά από Challenge που ζήτησε ο Τρινκιέρι και το ΣΕΦ να «βράζει».
Οι παίκτες του Μπαρτζώκα προσπάθησαν να κάνουν διαχείριση της ειδικής κατάστασης με δίποντο του Βεζένκοβ για το 69-65 και αμέσως μετά φάουλ του Σιρβίντις στον Παπανικολάου, στο 1:10 πριν από το τέλος, με τον αρχηγό να βάζει τη μία, και με δύο βολές του Φρανσίσκο το σκορ να πηγαίνει στους 4 (70-66). Άστοχο τρίποντο από τη Ζαλγκιρις, ριμπάουντ Βεζένκοβ, φάουλ και δύο εύστοχες βολές στα 21.9" αύξησαν ξανά τον δείκτη του σκορ στο 72-66, που έκλεισε τελικά στο 74-68.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.