Μπάσκετ

Γιώργος Πρίντεζης: Συγκίνηση στη μεγάλη βραδιά του «ερυθρόλευκου« υπαρχηγού (vid)

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 - 23:29

Στο πάνθεον. Σε μία λαμπερή βραδιά μόνο γι αυτόν, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, βλέποντας τη φανέλα του να αποσύρεται στην οροφή του ΣΕΦ

Γιώργος Πρίντεζης: Συγκίνηση στη μεγάλη βραδιά του «ερυθρόλευκου« υπαρχηγού (vid)

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στην μπασκετική ψυχή ενός παίκτη που ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της ομάδας, και η φανέλα του με το Νο15 υψώθηκε στην οροφή του ΣΕΦ, δίπλα σε αυτήν του θρύλου Βασίλη Σπανούλη και τα ερυθρόλευκα λάβαρα. Δακρυσμένος, ο Πρίντεζης παρακολούθησε αυτή τη συγκινητική στιγμή.

Λίγο πριν, πήρε τον λόγο και μίλησε από καρδιάς. Όταν ήρθε η ώρα να αναφερθεί στην οικογένειά του, δεν άντεξε και δάκρυσε. «Αισθάνομαι πολύ τυχερός, είναι σαν να παρακολουθώ τον επικήδειό μου», είπε, γεμάτος συναισθήματα. «Αυτά που νιώθω δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Θυμάμαι σαν τώρα, 3 Αυγούστου 2000, όταν ένιωθα δέος. Παίκτες που είχα αφίσα στο δωμάτιό μου, όπως ο Ρίβερς και ο Ράτζα, έγιναν συμπαίκτες μου. Ένιωθα ότι ζούσα ένα όνειρο. Τα συναισθήματα που ζούμε μεταξύ μας, οι σχέσεις μας, είναι πιο σημαντικές από τους τίτλους. Αυτά θα μείνουν για πάντα, μαζί με την αγάπη του κόσμου», ανέφερε ο Πρίντεζης.

Αναφερόμενος στα πρώτα του χρόνια στον Ολυμπιακό, θυμήθηκε τις πρώτες του μέρες στην ομάδα και το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα. «Όταν ήρθα εδώ, γιόρταζα με τους συμμαθητές μου γιατί φορούσα τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήμουν τυχερός που μεγάλωσα με παίκτες όπως ο Τόμιτς, ο Σιγάλας και ο Ιωαννίδης. Ο συναισθηματισμός που ένιωσα τότε με ακολουθούσε πάντα και ήθελα να μείνω εδώ», τόνισε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους της ζωής του. «Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνουν για μένα, το δείχνω με πράξεις. Ευχαριστώ όλους που ήρθαν απόψε, μέσα στη ζέστη, για να τιμήσουν αυτή τη βραδιά. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό γι' αυτήν την τιμή, που δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Ελπίζω να εμπνεύσουμε τα παιδιά να μην τα παρατάνε, να συνεχίζουν να παλεύουν για τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

Ο Πρίντεζης δεν ξέχασε να μιλήσει για την πίστη και την αφοσίωση που χρειάζονται στη ζωή. «Σε κάθε δουλειά χρειάζεται πίστη και επιμονή. Είχα την τύχη να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούσαν και με κρατούσαν προσγειωμένο. Ο μάνατζέρ μου, ο Γιώργος Δημητρόπουλος, ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Μετά από κάθε καλό παιχνίδι, μου έλεγε πως μπορούσα να κάνω καλύτερα. Είχα την οικογένειά μου, τη Στελλάρα, την Χρύσα... Οι γονείς μου πάντα με στήριζαν με αγάπη και λογική», ανέφερε συγκινημένος.

Κλείνοντας, μίλησε για το ένστικτο που ακολούθησε σε όλη του την καριέρα. «Πάντα ακολουθούσα το ένστικτό μου και νιώθω πως είμαι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, χάρη στην αγάπη σας», κατέληξε.

Και winner shot στο φιλικό με την Μακάμπι!

Στο φιλικό που συνόδεψε τη μεγάλη βραδιά, ο Πρίντεζης δεν μπορούσε παρά να είναι και εκεί πρωταγωνιστής!

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα παιχνίδι όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, πάλεψαν σκληρά, καλωσόρισαν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Σάσα Βεζένκοβ πίσω στην ομάδα, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Πρίντεζης μάλιστα, μετά από δύο χρόνια απραξίας, έβαλε και τρίποντο, αλλά και το νικητήριο καλάθι για το 84-83, με τους συμπαίκτες του να τον αγκαλιάζουν, ζώντας μια στιγμή που θύμιζε σενάριο από ταινία του Χόλιγουντ.

Το πρώτο φιλικό της σεζόν 2024/25 δεν προσέφερε πολλά για ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τον νέο Ολυμπιακό, αλλά ήταν περισσότερο μια ευκαιρία να ξεφύγει η ομάδα από τις σκληρές προπονήσεις πριν τα μεγάλα ματς που έρχονται, όπως το Σούπερ Καπ στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο. Στο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Γουόκαπ, Έβανς, Γουίλιαμς-Γκος, Φουρνιέ, Πετρούσεβ και Φαλ λόγω τραυματισμών ή ελλιπούς προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βιλντόσα, Ντόρσεϊ, Πίτερς, Βεζένκοβ και Ράιτ. Ο Βεζένκοβ ήταν ιδιαίτερα δυναμικός, τελειώνοντας το ημίχρονο ως πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, αν και η Μακάμπι προηγήθηκε με 36-40. Στην τρίτη περίοδο, ο ΜακΚίσικ ξεχώρισε με τις κάθετες διεισδύσεις του, και το τρίποντό του στο τέλος του δεκαλέπτου έφερε το σκορ στο 60-62.

Η είσοδος του Πρίντεζη στο 35' άλλαξε τη ροή του αγώνα, καθώς έβαλε τρίποντο για το 77-74 στο 36', ξεσηκώνοντας το κοινό. Παρά κάποια χαμένα σουτ, η ομάδα αντέδρασε, με τον Ντόρσεϊ να μειώνει με τρίποντο σε 82-83 και τον Πρίντεζη να σκοράρει το νικητήριο καλάθι, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την καριέρα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Ράιτ 1, Μήτρου-Λονγκ 5 (5 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 4, Βιλντόσα 7 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βεζένκοβ 20 (5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Πρίντεζης 5 (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 8 (2/5 τρίποντα), Πίτερς 5 (1/4 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 10 (4 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 19 (5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα).

ΜΑΚΑΜΠΙ (Κάτας): Χορντ, Σίμονς 21 (8/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μένκο 2, Σόρκιν 13 (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Ρέιμαν, ΝτιΜπαρτολομέο, Ριβέρο 5, Κοέν 3, Ράντολφ 6, Γιοκουμπάιτις 11 (4/9 δίποντα), Γκέιμπριελ 6, Μπλατ 12 (2/3 τρίποντα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.