Μπάσκετ

Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 67-65: «Απάντησε» στα δύσκολα αλλά θέλει δουλειά [vid}

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 21:22

Η Εθνική ομάδα με άμυνα για Όσκαρ στο τελευταίο δεκάλεπτο (όπου δέχτηκε μόλις 7 πόντους) πήρε φιλική νίκη 67-65 επί του Πουέρτο Ρίκο στο κατάμεστο Παλατάκι στην Πυλαία προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού ιδιαίτερα στους μικρούς της φίλους

Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο 67-65: «Απάντησε» στα δύσκολα αλλά θέλει δουλειά [vid}

Το σκληροτράχηλο Πουέρτο Ρίκο (που…διέλυσε Ιταλία και Λιθουανία στο δικό του Προολυμπιακό τουρνουά παίρνοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) ήταν σταθερά μπροστά και μάλιστα με 58-48 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Λίγο πριν το τέλος του οποίου ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε τάιμ άουτ και ξέσπασε:

«Αυτή η φανέλα που φοράνε τους αξίζει. Αυτό να το θυμάστε. Όλοι σας. Και θα το δείτε στην πορεία. Αυτή η φανέλα που φοράνε τους αξίζει. Πρέπει να ντρέπεστε που βγαίνετε τόσο αργά στα close-out και σας περνούν σαν σταματημένους. Πρέπει να ντρέπεστε» τους φώναξε χαρακτηριστικά και ουσιαστικά λειτούργησε ως…ξυπνητήρι.

Η ομάδα μεταμορφώθηκε αμυντικά, έκλεισε τους διαδρόμους στους αντιπάλους που πλέον με δυσκολία σκόραραν (μετά βίας σημείωσαν 7 πόντους σε 10 λεπτά) και με το προσωπικό καλάθι του Κώστα Παπανικολάου στα 32΄΄ πριν το τέλος και μια εξαιρετική άμυνα του Γουόκαπ στο τέλος διατήρησαν το αήττητο σε φιλικά και επίσημα από τότε που ο Kill Bill ανέλαβε την ομάδα.

«Το πιο σημαντικό που κρατάω είναι πως αντιδράσαμε, παίξαμε εξαιρετική άμυνα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά και εκπληκτική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, απέναντι σε τόσο καλά γκαρντ. Η ομάδα αποκτά τη νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε, όποιος έρχεται εδώ πρέπει πρώτα να παίζει άμυνα και μετά το μπάσκετ που έχουμε βάλει ως στόχο» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που είδε και πάλι την ομάδα να έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Από τον πρώτο σκόρερ Ντίνο Μήτογλου με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και τον Γιώργο Παπαγιάννη με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, μέχρι τον κομβικό (με την άμυνά του) Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που είχε και 7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Και όλα αυτά σε μια Θεσσαλονίκη που περίμενε με λαχτάρα τόσα χρόνια να δει και πάλι από κοντά την Εθνική ομάδα.

«Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το κοινό της Θεσσαλονίκης που μας συμπαραστάθηκε. Ήταν εντυπωσιακή η εικόνα και μια εξαιρετική ιδέα της ομοσπονδίας. Η Εθνική ομάδα πρέπει να πάει σε όλη τη χώρα. Ήταν εκπληκτική ατμόσφαιρα, νιώσαμε σαν να παίζουμε επίσημο αγώνα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» είπε ο Βασίλης Σπανούλης που πλέον έχει την αγωνία του για το Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος δέχθηκε μια αγκωνιά στον ώμο και δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος ενώ μετά τον αγώνα πήγε για μαγνητική.

Νοκ άουτ παραμένει ο Κώστας Αντετοκούνμπο που δίνει αγώνα δρόμου μήπως και προλάβει το αεροπλάνο για Παρίσι ενώ χθες έμειναν στην Αθήνα τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (ίωση) όσο και οι Νικ Καλάθης (ένα μικρό πρόβλημα στο γόνατο, μετά το Προολυμπιακό) και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (μικροπρόβλημα επίσης μετά το Προολυμπιακό στον αντίχειρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr