Μπάσκετ

Ελλάδα - Αίγυπτος 93-71: Περίπατος και τώρα Σλοβενία [vid]

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 23:20

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, η Εθνική νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες την Αίγυπτο στο δεύτερο παιχνίδι της στο Προολυμπιακό τουρνουά, και ετοιμάζεται για την κρίσιμη μάχη του Σαββάτου με τη Σλοβενία του Ντόνσιτς

Ελλάδα - Αίγυπτος 93-71: Περίπατος και τώρα Σλοβενία [vid]

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έχουν θέση μόνο για έναν (μέσω ΣΕΦ) και έτσι αύριο το απόγευμα (17.30 - ΕΡΤ & Nova) σε μια μονομαχία βγαλμένη από το ΝΒΑ, μόνο ένας εκ των Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μπακς και Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς θα χαμογελάσει και θα πάει με την Εθνική του (Ελλάδα ή Σλοβενία) στον τελικό της Κυριακής (21.00 - ΕΡΤ & Νοva) απέναντι σε Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία για το χρυσό εισιτήριο.

Η Εθνική χωρίς τους Αντετοκούνμπο (ο Γιάννης δεν έπαιξε, ενώ ο Κώστας αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο και θα εκτιμηθεί σήμερα η κατάστασή του) έκανε περίπατο όπως αναμενόταν με την Αίγυπτο (93-71) στο κατάμεστο και πάλι ΣΕΦ, πήρε την πρώτη θέση και πλέον σκέφτεται τον ημιτελικό με τη Σλοβενία.

Με πρώτους σκόρερ τους Παπαγιάννη (16π.), Μήτογλου (16π.) και Παπανικολάου (15π.), άψογους οργανωτές τους Καλάθη (9 ασίστ) και Γουόκαπ (7 ασίστ) αλλά και όλους τους παίκτες να σκοράρουν η Εθνική πάτησε γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 19-7) μετά το 42-38 του ημιχρόνου και μετά έκανε και λίγο συντήρηση.

«Θα είμαστε και πνευματικά έτοιμοι για έναν νοκάουτ ημιτελικό απέναντι σε μια συμπαγή ομάδα που έχει έναν σούπερ σταρ σαν τον Ντόντσιτς. Το βασικό είναι να μπορούμε να νικάμε κρίσιμα παιχνίδια ακόμα και αν δεν παίζουμε τόσο καλά, κάτι που κάναμε παλιά στην εθνική ομάδα» τόνισε ο κόουτς Σπανούλης, που ως παίκτης αποτελούσε το ίνδαλμα του Ντόντσιτς, αλλά τώρα θα επιχειρήσει να τον πικράνει…

Στον αγώνα του άλλου ομίλου ο Λούκα Ντόντσιτς με τριπλ νταμπλ (36π., 11 ριμπ., 10 ασίστ) έκανε σχεδόν τα πάντα στην άνετη νίκη - πρόκριση της Σλοβενίας επί της Νέας Ζηλανδίας (104-78) αλλά αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο που θα έδινε την πρωτιά στην ομάδα του και θα καθυστερούσε το ραντεβού με τον Γιάννη!

«Ο Γιάννης θα είναι στην απέναντι μεριά, οπότε θα είναι λίγο διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στη νίκη. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί. Αλλά πρέπει να πιστέψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΛΑΔΑ (Σπανούλης): Ουόκαπ 4 (7 ασίστ), Λαρεντζάκης 12 (4/8 τρίποντα), Μωραΐτης 2, Τολιόπουλος 3 (1), Καλάθης 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 16 (8/9 δίποντα), Χαραλαμπόπουλος 13 (3/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπανικολάου 15 (7/9 δίποντα, 3 ασίστ), Κώστας Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 16 (5/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Ροντλ): Μετβάλι 22 (3/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/11 βολές, Σεχάτα 3 (1), Γκέντι 8 (1/6 τρίποντα), Καλίφα, Ρεφάτ 2, Μαχμούντ 4, Ελγκιζάουι, Γκάρντνερ 6 (3/4 δ/ίποντα), Ελ-Σέικ 7, Αμπντελγκαουάντ 9 (4/4 δίποντα), Χουσεΐν 2, Οράμπι 8 (4/5 δίποντα)


Στα άλλα Προολυμπιακά:
Στη Βαλένθια: Λίβανος - Ανγκόλα 74-70. Στα ημιτελικά θα παίξουν Ισπανία - Πολωνία και Μπαχάμες - Λίβανος.
Στη Ρίγα: Γεωργία - Φιλιππίνες 96-94 (1ος) και Καμερούν - Βραζιλία 77-74 (2ος). Στα ημιτελικά θα παίξουν Βραζιλία - Φιλιππίνες και Λετονία - Καμερούν.
Στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, τα ξημερώματα: Λιθουανία - Ακτή Ελεφαντοστού 97-93 (1ος όμιλος) η Λιθουανία πέρασε 1η. Πουέρτο Ρίκο - Μπαχρέιν 99-56 (2ος).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores μπασκετ, προγνωστικά μπάσκετ και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι μπασκετ του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr